loader
menu

Una auditoria corrobora les contractacions irregulars a Serveis Socials a TGN

Sergi Casado dijous, 10 d'octubre de 2013

La transparència no és, precisament, una de les virtuts de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). Ho posa de manifest una auditoria realitzada per Faura Casas, dins de l'informe de control financer dels comptes de l'Ajuntament de Tarragona. D'entre els quatre punts de què consta el resum efectuat per l'auditoria, en el de personal, l'informe assenyala, textualment, que "l'entitat ha efectuat contractacions de personal no fix sense realitzar procediments de selecció". També detalla que "en alguns casos, mitjançant procediment d'urgència, en els que es podria entendre que aquesta (la urgència) no s'acredita suficientment".

En l'apartat de comptabilització, contractació i gestió de l'organisme autònom, l'auditoria de Faura Casas ve a denunciar que encara hi ha adjudicataris de contractes formalitzats en exercicis anteriors, i ja finalitzada la seva vigència, que encara continuen prestant servei. L'informe apunta que "no ha estat formalitzada una pròrroga expressa", per la qual cosa recomana que "caldria haver iniciat procediments de licitació amb antel·lació suficient per tal d'evitar que s'eshaureixi la vigència del contracte".

Una altra estirada d'orelles de l'auditoria fa referència a l'adscripció per part de l'Ajuntament d'alguns béns. És a dir, que hi hauria persones contractades, a les quals no se les hauria encarregat cap feina o prestació de servei. L'informe, a més, assenyala que aquesta incidència està "detectada en exercicis anteriors".

L'últim punt de l'auditoria parla de l'estabilitat pressupostària. Tot i que assegura que, a finals de 2012, el balanç negatiu és quasi de 2 milions d'euros (1.189.000 euros de 2012 més 873.000 de l'any anterior), aclareix que l'Ajuntament de TGN ha incorporat en el pressupost de 2013 l'equivalent al romanent de tresoreria generat durant el 2011. Tot i que no s'especifica quina quantitat és, l'informe conclou que el deute final de l'IMSS és de 316.000 euros.

L'IMSS, sota sospita

L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona està sota sospita des de fa mesos arran de les pressumptes contractacions irregulars durant l'any 2011; unes operacions que, segons l'auditoria de Faura Casas s'haurien seguit realitzant durant el 2012. A més, el juliol passat, l'aprovació dels comptes del Consell Rector de l'IMSS no van tenir un suport unànime, ja que tant el PP com CiU van votar en contra. Des de CiU, precisament, es va denunciar que l'empresa INIPRO va facturar a Serveis Socials 121.000 euros des de gener fins a desembre de 2012.

Per la seva banda, la CUP va portar el cas INIPRO a la Fiscalia per tal que investigui si s'han produït irregularitats. De moment, no hi ha notícies.

A causa de l'escàndol, el gerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, va presentar la dimissió del seu càrrec el passat 7 de maig, tot i que ha estat vinculat i treballant per l'organisme autònom durant uns quants mesos més. La seva substituta serà Estela Piñol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar