loader
menu

CIUTAT

El jutge podria citar a declarar l'ex alcalde Nadal per la gestió del Jaume I

Sergi Casado Ciutat dimecres, 02 de gener de 2013

Han hagut de passar cinc jutges pel jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona perquè l'actual magistrat que hi ha al capdavant, Antoni Gambón, s'hagi decidit a aclarir tots els misteris i les incògnites que envolten la gestió del pàrquing Jaume I, concebut per a ser un equipament robòtic i intel·ligent, però que deu anys després, ni és intel·ligent, ni tampoc no funciona, i que ja ha generat un forat de 30 milions d'euros.

Una imatge de la porta de sortida del pàrquing Jaume I. / circdetarragona.com

D'aquesta manera, l'associació Veu Ciutadana, l'únic col·lectiu que busca que es faci justícia i que es posi nom i cognoms als culpables de la nefasta gestió en la construcció de l'aparcament de la plaça de l'Escorxador, per fi troba ajut i col·laboració en els estaments judicials.

Sense que ningú ho demanés de manera explícita, i fruit de les diligències fetes, el juliol passat el magistrat del número 3 ja va citar a declarar el secretari general de l'Ajuntament, Joan Anton Font (en qualitat de president de la comissió d'investigació efectuada pel consistori), l'enginyer tècnic industrial Sergi Bolea, per exposar els resultats dels seus informes, i el director de l'auditora FAURA-CASAS, Daniel Faura. D'entre totes les declaracions, Font va admetre que un dels principals problemes en tot el procés de construcció del pàrquing va ser que es van posar polítics sense experiència en la gestió d'empreses privades al capdavant de l'operació.

La quarta citació, encara en espera, apunta a l'enginyeria Agora Europe, que va elaborar un estudi de viabilitat del Jaume I durant els mesos d'abril, maig, juny i juliol de 2008, després del qual l'Ajuntament va anunciar que el pàrquing no seria robòtic, però sí convencional i amb només 319 places de les més de 600 inicialment previstes. El jutjat ja ha citat a declarar els seus responsables, per tal que expliquin fil per randa totes les tasques que van dur a terme i aclareixin quin va ser el cost dels treballs. La falta d'una signatura en l'esmentat estudi fa que, de moment, Agora Europe s'hagi desdit de la citació. En principi, la data perquè declarin és el proper 14 de gener.

L'hora d'alts ex càrrecs i d'ex regidors?

Les dues persones que, molt probablement, també seran citades a declarar seran l'ex alcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, que va governar des de 1989 fins el 2007, i Àngel Fernández, que ocupava la regidoria d'Urbanisme quan es va començar a construir l'aparcament de la Part Alta, el 2002. A més, Fernández, a més, també va presidir la mesa de contractació de la UTE Jaume I, constituïda per APARCAMENTS MUNICIPALS DE TARRAGONA, S.A. i SISTEMAS ALEM, S.L., la qual va ser l'encarregada de construir l'aparcament.

Veu Ciutadana ja ho va demanar el febrer d'enguany i ara ha tornat a fer la petició oficial al jutge. L'associació entén que el nou magistrat ha agafat consciència de la transcendència del cas, i per això també voldrà escoltar què diuen dues de les persones claus en tot el procés. El col·lectiu lamenta la nul·la predisposició per desvetllar incògnites, tant de l'Ajuntament, com de la Fiscalia de Tarragona, ja que cap dels dos òrgans no ha adoptat cap tipus de mesura durant els darrers quatre anys des que Veu Ciutadana va presentar una demanda perquè s'investigui la desviació d'almenys 18 milions d'euros. La dessídia de la Fiscalia, segons aquest col·lectiu, és majúscula perquè des de 2008 no ha sol·licitat pràcticament cap diligència al jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona i perquè, a més, tampoc va estar present en les tres primeres declaracions practicades pel jutge el juliol de l'any passat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar