loader
menu

CIUTAT

La Vila dels Jocs del Mediterrani de 2017 s'ubicarà finalment en hotels de Salou

El Circ Ciutat divendres, 29 de novembre de 2013

Tal i com s'esperava, els membres del Comitè Internacional han aprovat el Pla Director dels Jocs del 2017. Després de la reunió interna del matí, a la tarda han exposat davant Comitè Organitzador de Tarragona 2017 les seves consideracions finals, les quals inclouen situar la Vila Mediterrània al complex hoteler de Salou, descartant, així, aprofitar el complex de la Tabacalera, l'opció preferida de l'Ajuntament. També han confirmat el programa esportiu i les dates definitives dels Jocs de Tarragona, que tindran lloc del 30 de juny al 9 de juliol del 2017.

D'esquerra a dreta, Ramon Cuadrat, el president del Comitè Internacional, Ammadi; l'alcalde de TGN, Josep F. Ballesteros, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco. /ajuntament de Tarragona

L'alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros ha subratllat que "estem molt contents per les valoracions tan positives rebudes per part del Comitè, que evidencien la bona feina feta fins al moment per tot l'equip. Encara queda un llarg camí, però aquests jocs demostren que en les ocasions importants Tarragona és capaç d'unir, no només les persones, sinó també els partits polítics. Seran uns jocs de consens, que es construiran des d'unes bases sòlides, de compromís i realisme".

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, l'algerià Amar Addadi, ha volgut destacar sobretot la feina feta per l'equip dels Jocs i el bon rumb del projecte: "tanquem aquesta reunió de treball a Tarragona amb un enorme sentiment de satisfacció. Vull felicitar l'organització pel realisme i adaptació del Pla Director a un nivell humà i racional. El projecte d'Anella Mediterrània ens ha sorprès a tots els membres del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis i després de conèixer-lo puc dir que m'ha omplert de serenitat i garanties. Estem convençuts que seran uns Jocs perfectament organitzats".

Per la seva banda, el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha afegit que la importància del projecte radica en què "aconsegueix unir l'esport amb altres àmbits com la història, la cultura i les nacionalitats. A més, Tarragona és un gran exemple d'unió política i de ciutat; tots els partits polítics estan donant suport al projecte".

Vila Mediterrània: fora riscos, a Salou

Durant les presentacions del Pla Director davant la Comissió de Coordinació del Comitè Internacional d'aquesta setmana, l'equip tècnic de Tarragona 2017 va presentar les dues principals opcions per situar la Vila Mediterrània dels Jocs: les instal·lacions de la Tabacalera i el complex hoteler de Salou. Finalment, degut als costos econòmics i la complexitat tècnica de la reforma i adequació de la Tabacalera, el Comitè Internacional ha manifestat que la opció més idònia per allotjar els esportistes és el complex hoteler de Salou.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha volgut destacar que "el Comitè ha valorat molt el projecte innovador de la Tabacalera i el treball realitzat per tot l'equip en aquest projecte, però finalment ha considerat més adequat concentrar els atletes en una zona que ja funciona actualment i que ja disposa pràcticament de tots els serveis necessaris pels esportistes".

Calendari i programa esportiu

D'altra banda, el Comitè ha confirmat les dates de competició dels Jocs: es duran a terme del 30 de juny al 9 de juliol de 2017, tal i com estava definit inicialment. Per últim, els membres del Comitè també han aprovat el programa esportiu que proposava el Pla Director, que inclourà els següents esports: atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, natació, waterpolo, tennis, voleibol, vòlei platja, petanca, botxes, golf, tir, esquí nàutic, handbol, esgrima, tennis de taula, judo, karate, halterofília, bàdminton, vela, boxa, lluita, ciclisme, piragüisme, rem, hípica, triatló i taekwondo.

Les disciplines definitives de cada esport les decidirà el mateix Comitè Internacional a través de la seva comissió tècnica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar