loader
menu

CIUTAT

La factura del Jaume I s'encareix dos milions d'euros més i ja arriba als 32

Sergi Casado Ciutat dimarts, 08 de gener de 2013

La factura que haurà de pagar Tarragona per la mala gestió en la construcció del pàrquing Jaume I s'apujarà en dos milions d'euros més i podria superar els 32. D'on procedeix aquest nou encariment? Doncs d'una factura d'1,6 milions d'euros que l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) està obligada a pagar a Sistemas Alem, actualment en concurs de creditors, en compliment d'una sentència del Jutjat Mercantil número 3 de Madrid el març de 2010.

Una imatge de l'exterior del pàrquing Jaume I. / circdetarragona.com

Una imatge de l'interior del pàrquing Jaume I. / laboratori visual

Tot i que en el redactat de la sentència s'especificava clarament que contra aquesta resolució no era possible presentar cap recurs, el cert és que l'empresa Aparcaments Municipals, és a dir, l'Ajuntament de Tarragona, sí ho va fer. Malgrat tot, en reiterades ocasions, des del propi consistori s'ha admès i s'ha reconegut que finalment hauran de fer front a aquest pagament d'1,6 milions. A aquesta quantitat se li han de sumar els interessos en concepte de recàrrec i tots els costos que hagi tingut la part demandant, és a dir, els administradors concursals de Sistemas Alem. Amb tot això, la factura s'aproparia als 2,2 milions d'euros, que s'afegirien als 30 que ja es porten malgastats en el pàrquing Jaume I, sense que encara no funcioni.

Els representants de l'extingida empresa madrilenya es mostren convençuts que la justícia està de la seva part i per això, abans de Nadal, van demanar al jutjat encarregat d'instruir el cas, el Mercantil número 3 de Madrid, que executi la sentència de manera provisional per tal d'avançar en el procés. Dit d'una altra manera, que sol·liciti els diners al consistori tarragoní perquè quan la sentència esdevingui ferma, els administradors concursals puguin rebre els més de dos milions en la major brevetat. De fet, això que demana l'administrador concursal d'Alem també ho especificava clarament el jutge en la sentència de 2010: "Serà precisa la consignació de la quantitat corresponent com dipòsit".

A més, tenint en compte que el jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ja ha citat a declarar tres persones i fins i tot podria cridar també l'ex alcalde Joan Miquel Nadal, consideren que la seva petició agafarà més força.

Segons denuncien des d'Alem, aquests diners (1,6 milions d'euros) es van ingressar el 2006 en el compte bancari de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Jaume I, formada per AMT (51%) i Sistemas Alem (49%), però gestionada únicament per l'empresa municipal tarragonina, per la qual cosa demanen que se'ls faci l'abonament de manera íntegra amb tot el recàrrec acumulat de quasi sis anys de litigis judicials.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar