loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El nou local dels Xiquets del Serrallo, a un pas de ser una realitat

El Circ Cultura > Castells dilluns, 06 de juny de 2016

Els Xiquets del Serrallo estrenaran local quan s'acabi la temporada, i posaran fi a un viacrucis de molts anys i reclamacions. La reforma del nou espai, ubicat just a l'entrada principal al barri, (a l'antic edifici Fitosanitari) ha tingut un cost de 230.000 euros i i tota l'obra s’ha dut a terme des de l’Oficina de Projectes sota la direcció facultativa de l’arquitecte extern Saül Garreta.

Fotos: Mauri

Fotos: Mauri

L'Ajuntament de TGN hi ha fet una visita per supervisar l'estat de l'obra i donar fe que els treballs estan molt avançats. D'entre totes les tasques pendents, només resta la instal·lació del rocòdrom, que anirà situat a la planta baixa i per part dels Xiquets, de la xarxa protectora.

Pel que fa a la reforma s’ha adequat, en primer lloc, la planta baixa per a sala d’assaig i serveis per a la colla i a les plantes primera i segona, s’ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural. En planta primera s’ha adequat un espai perquè el cap de colla pugui controlar i donar les ordres als castellers, comunicat amb la planta baixa per una escala de caragol.

Principals característiques

- L’accés principal a la seu de la Colla s’ha efectuat per l’obertura central de les tres que hi havia pel pas de vehicles i que s’han substituit per vidrieres fixes

- L’accés és directe a la sala principal d’assaig i amb vidrieres per donar més visibilitat al públic i al vianant. A l’esquerra de la sala d’assaig hi ha una sala per a reunions, cursos i gestió de la colla i al fons d’aquesta sala se situa un arxiu. Des de la mateixa sala d’assaig i mitjançant una gran porta corredissa es dóna accés a un office amb magatzem per a guardar estris d’aprenentatge i seguretat

- A la dreta d’aquesta sala es situen els vestuaris de dones, els lavabos i el vestuari d’homes. A partir d’aquí es pot accedir a una cambra per a la neteja i a una sala per la canalla, amb tancament de vidre a la sala d’assaig perquè aquests vegin com es munten els castells i alhora no envaeixin l’espai de treball dels castellers per a la seva seguretat

- A tocar de la paret de separació de la sala polivalent i la sala d’assaig hi va una escala de caragol que comunica amb la sala de control del cap de colla a la planta primera

- Entre els quatre pilars centrals de la sala d’assaig s’ha enderrocat el forjat per crear l’obertura necessària per aixecar el castell, aquesta zona del forjat també s’ha enderrocat en les plantes superiors per tenir la màxima alçada pel castell i donar llum i ventilació zenital a la sala d’assaig

- Al primer pis i per separar l’espai utilitzat per la colla i les dependències existents actualment, s’ha construit un envà al rebedor i al voltant del forat del forjat

- La segona planta consta de l’aixecament dels envans de tancament del forat de la resta de la planta i a la coberta s’hi ha col·locat les instal·lacions de telecomunicacions (antenes) i les plaques solars que subministraran l’aigua calenta als vestuaris i lavabos

Tot l’edifici és blanc amb el blau de la colla en algun dels detalls com els pilars interiors i les zones de terra més tou. La façana també té una silueta d’un castell de color blau i s’hi podrà veure el nom del local (encara per col·locar)


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar