loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La primera vegada, que no t'enganyin!

Jordi Fortuny Opinió dimecres, 04 d'octubre de 2017

Els observadors internacionals diuen que el referèndum no va poder complir amb els estàndards internacionals, però en cap moment no han dit que el referèndum no sigui vàlid ni legítim. Que ningú s’enganyi! Quan tens un Estat en contra; quan t’envien forces militars, com la Guardia Civil, a robar-te les urnes; quan has de dissenyar un sistema per fer arribar les urnes al col·legis electorals amb la complicitat de tota una població; quan has de defensar i fer guàrdia tot el dia perquè no et robin la democràcia, evidentment no pot ser un referèndum a l’ús, no pot ser un referèndum estàndard.

Quan ets una nació i no tens estat, no et toca altre remei que suplir-lo, i per tant, no pots fer les coses de forma estàndard. Només una nació sense estat fa possible una acció de complicitat per suplir el mateix estat com vam veure l’1-O. Només una nació madura, feta i sòlida, demostradament madura, està més que legitimada per ser estat.

Que ningú s’enganyi! El referèndum és vàlid perquè van votar més de dos milions de ciutadanes i ciutadans. Perquè, malgrat que ja es van encarregar a primera hora de repartir estopa per acoquinar amb imatges de violència del Gobierno de España, la senyora Maria va sortir de casa i va anar a votar.

Que ningú s’enganyi! El referèndum és vàlid perquè el Banc de Sabadell i Caixabanc així ho reconeixen quan posen la seva seu social fora de Catalunya. Quan davant l’evidència d’esdevenir estat propi cal salvaguardar transitòriament les relacions amb el BCE i l’accés al crèdit.

Que ningú s’enganyi! El referèndum és vàlid, perquè malgrat tenir un govern municipal i un alcalde de Tarragona miserablement en contra, que es va amagar, que no va sortir a defensar ciutadanes i ciutadans agredits per voler votar, fent complicitat evident amb les forces d’ocupació. A Tarragona es va votar malgrat un alcalde incapaç de condemnar la presència militar al nostre port.

Vam votar a tot arreu malgrat el miserable govern del PP que, això sí, va deixar votar a Vilafranca del Penedès i a Sant Sadurní d’Anoia, poblacions on no va repartir estopa, allí on hi ha interessos electorals i particulars de la ministra de Sanitat Dolors Montserrat i Montserrat. Com tampoc van disparar bales de goma a Badalona pels interessos electorals d’un personatge del PP- X.G. Albiol- que té la maldat d’anar a inocular verí a la policia allotjada a Pineda de Mar dient-los: "Nadie os va a echar de Catalunya porque si os vais se iría la dignidad de esta tierra".

Per tant, Georgina, que ningú t’enganyi! El referèndum és vàlid, perquè tu el vas validar amb el teu vot, perquè va ser la primera vegada que votaves, perquè vas ser sincera i, per tant, vàlida. Que ningú no et furti la validesa del teu primer vot, perquè seria furtar-te la teva llibertat, perquè seria furtar-te la teva majoria d’edat, perquè seria furtar-te el bon record de la primera vegada.


Jordi Fortuny
Jordi FortunyRegidor d'ERC a TGN
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar