loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Parlem-ne, del salari de les dones

Assumpció Castellví A peu de carrer divendres, 25 d'abril de 2014

És una trista realitat observar que l'avenç en la formació de les dones i les nombroses accions legislatives dutes a terme no han resolt les desigualtats entre els homes i les dones en el treball.

És cert que no hi ha massa diferències en el salari de les dones i dels homes en el moment d´ accedir en el món laboral, però a mesura que s´ avança en el temps la seva retribució minva respecte als homes.

M’ atreveixo a afirmar que l'explicació més lògica és que la maternitat “castiga” la trajectòria professional de les dones, ja que moltes demanem excedències renunciant durant un període de temps a una feina o reduïm l'horari per prioritzar la cura dels fills.

A tots aquests motius cal sumar-hi que l'edat ideal de la nostra maternitat coincideix justament quan podem optar a llocs de promoció, és a dir, degut a la nostra formació, experiència i vàlua és quan justament has d'escollir entre ser mare o poder tenir un càrrec directiu o rellevant, per tant, un fet més que ajuda a “castigar-nos” laboralment.

Aquests motius després ens repercuteixen en la renda, i com a conseqüència en el moment de cobrar la jubilació que lògicament serà molt més baixa que la d'un home. Però per mala sort la lògica no ens reflecteix tota la realitat:

Una dona en un càrrec directiu cobra un 24,5% menys que un home que té el mateix càrrec.

Les dones cobrem un 20,1% menys per hora que els homes, tenint en compte que un 44,8% de les dones tenim una formació superior.

Una treballadora del sector de serveis rep un 30,1% menys que l'home.

Una operadora d'instal·lacions un 28,9% menys.

Les dones jubilades cobren un 38% menys.....

Segons l'informe de la UGT sobre desigualtat salarial 2013, la diferència salarial entre homes i dones a Catalunya és del 23,7%, al País Valencià del 23,8% i a les Illes del 14,6% .

La igualtat de gènere en els salaris per fer la mateixa feina és un principi contemplat als tractats Europeus des de l'any 1957, en tot l'exposat podem deduir que aquest principi d'igualtat després de 57 anys encara no s'ha complert.

És cert que últimament s'ha reduït un 1,1% aquesta diferència de sous però això no és perquè ara les dones cobrem més, sinó perquè a causa de la crisi s'ha retallat el sou dels homes, fet que resulta ben trist, ja que la crisi hauria de ser el motor per aconseguir una igualtat tangible en tots els àmbits.

Encoratjo:

Al Govern a aplicar polítiques socials que combatin la discriminació de gènere.

Als Ajuntaments que prioritzin les empreses que implementen i realitzen un Pla d'Igualtat.

Als empresaris que apliquin Plans d'Igualtat a les seves empreses.

Als sindicats a que pactin seriosament convenis col·lectius i acords d'empresa per tractar les discriminacions laborals esmentades.

I a les dones a ser més valentes alhora de saber convèncer i demostrar la nostra capacitat perquè se'ns recompensi degudament si ens ho mereixem.

Una tasca que demana implicació i compromís per part de tots i totes, un conjunt d'accions comunes per poder fer front a aquesta desigualtat en els salaris. Si ho fem així, d'aquí uns anys no farà falta que celebrem el dia europeu de la igualtat salarial.


Assumpció Castellví
Assumpció CastellvíCDC
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar