loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Facin allò que no han fet fins ara

Òscar Busquets A peu de carrer divendres, 14 de novembre de 2014

Més enllà dels colors politics i de les èpoques electoralistes, els representants electes hem de tenir sempre la voluntat de servei als ciutadans i l’obligació de garantir-los una bona qualitat de vida si és a les nostres mans. No té doncs cap lògica aturar propostes quan són útils pel fet que les faci l’oposició. En política, quan les accions afecten la butxaca de les persones, no es poden fer juguesques que perjudiquin als més dèbils.

I l’equip de govern practica, en ocasions, aquest joc brut. Ja fa molts mesos que vaig proposar a la mesa per la concessió d’ajuts per al pagament de l’IBI – ho vaig fer en nom del grup municipal de Convergència i Unió – que es creessin algun tipus d’ajuts a aquelles famílies que ja deuen aquest impost d’exercicis anteriors per evitar que el forat se’ls faci més gros i arribar a un punt en que no puguin pagar el deute.

Es tractaria, mireu si és senzill, de col·laborar a alleugerir l’ofec econòmic que pateixen aquestes famílies, nombroses o monoparentals, generant algun tipus d’ajut d’acord amb els criteris que s’estableixin i habilitant una partida pressupostària per aquest concepte.

En base als ingressos dels afectats, s’oferiria un tipus de subvenció o una altra. En el cas que es tracti d’unitats familiars monoparentals, la quantia de l’ajut també es calcularia en base a la seva renda anual. Així, tots els afectats podrien pagar l’IBI amb més o menys temps, amb unes quotes o amb unes altres. Aquesta proposta no té cap altre funció que aportar, sumar i beneficiar. Però l’equip de govern sempre l’ha descartat, mai n’ha fet cas.

Mai fins ara perquè a l’última reunió de la mesa per la concessió dels ajuts per al pagament de l’IBI, han decidit demanar als tècnics i funcionaris municipals que elaborin possibles mecanismes per mirar de solucionar totes aquelles situacions complicades en les que una família que ja deu els impostos de l’any passat pugui rebre ajuts per afrontar els pagaments de l’Impost de Bens Immobles.

Ara mateix hi ha a la nostra ciutat 72 famílies que poden acollir-se als ajuts municipals per pagar l’IBI i rebran 100 euros cadascuna. Però entre aquestes 72 n’hi ha 8 que estan en situació deutora i al deure l’IBI de l’any anterior, no tindran aquest ajuts.

Estic convençut que ara, a set mesos de les eleccions municipals, es cercaran solucions per aquestes vuit famílies i es posarà fil a l’agulla d’una vegada per totes. Però cal que pensem quantes altres famílies s’han quedat sense aquests ajuts tots aquests últims anys malgrat la demanda feta, reitero que en diverses ocasions, pel Convergència i Unió.

Perquè se les ha deixat penjades a totes aquestes famílies, persones, i ara de cop a l’equip de govern se li desperta la consciencia? Perquè quan ho va dir CiU no era una bona proposta i ara si que serveix? L’oportunisme de l’equip de l’alcalde Ballesteros és més que evident, trist i vergonyós. Estem parlant d’ajudar a persones amb greus problemes econòmics, amb una situació més que delicada. Els afectats no es neguen a pagar els impostos. És que no poden pagar-los.

Article publicat al blog d'Òscar Busquets: www.oscarbusquets.cat


Òscar Busquets
Òscar Busquetsregidor de CiU Tarragona
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar