loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La falsedat del dret a decidir

Joaquim Vandellòs A peu de carrer dimarts, 30 de juliol de 2013

En una època mancada i empobrida d’horitzons, ideologies reprimides i dificultats econòmiques, l’independentisme ens ofereix un projecte de futur davant la falta de cohesió de la societat espanyola. Davant l’atur, les retallades en sanitat i educació i les congelacions de salaris, se’ns proposa ni més ni menys que trencar amb la resta d’Espanya. De forma maquiavèl·lica i aprofitant la greu situació actual que estan sofrint moltes persones, se’ns ha pintat Espanya de manera fal·laç com la responsable de tots els nostres mals i el suposat Estat Català com la solució a tots els nostres problemes. Quina millor manera hi ha de fomentar l’odi a Espanya que donant-li la culpa de la situació actual?

El separatisme, creient-se posseïdor d’una moralitat superior, ha defensat amb una hipotètica legitimitat democràtica el “Dret a Decidir” i ha convertit en dret la seva voluntat de trencar la unitat d’Espanya, titllant d’antidemocràtics els que ens oposem a aquest dret fictici. La possibilitat de que guanyés el sí en una consulta fictícia ens permetria assolir la “plenitud nacional” i lliurar-nos d’Espanya, la culpable de tots els mals. És curiós que es consideri que els ciutadans de Catalunya estan capacitats per decidir en quin Estat volen viure però en canvi no se’ls vulgui concedir el mateix dret a escollir una cosa tan simple com que els seus fills estudïin en català o castellà com a llengua vehicular a les escoles. Tampoc es dóna el dret que Tarragona decideixi si realment vol seguir formant part de Catalunya o vol constituïr-se en una comunitat uniprovincial, amb els avantatges que això comportaria. Per tant les bases d’aquest suposat “Dret a decidir” no són la legitimitat democràtica i la llibertat del poble com ens volen fer creure els separatistes, sinó la defensa dels seus interessos partidistes i la seva voluntat de trencar amb Espanya.

Un clar exemple d’aquesta moralitat democràtica superior que s’atribueix el nacionalisme és l’atreviment de la portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns en que es va atrevir a acusar el plenari de ‘perpetrar un atemptat contra la democràcia’ per votar contra el Pacte pel Dret a Decidir. El que no va mencionar la Sra. Forns però és el poc respecte que té el seu partit per l’Estat de Dret. Un partit com CiU que ha incomplert una sentència del TC i 5 del TS en referència a la immersió lingüística i que ha expressat públicament la seva insubmissió a les lleis que s’aprovessin al Congrés dels Diputats que no li agradés, no crec que sigui el més adequat per donar lliçons de democràcia a ningú.

Si la unitat d’Espanya es pot trencar, la de Catalunya també. Si Catalunya té dret a decidir, també el tindran els seus municipis. En una hipotètica consulta, permetran els nacionalistes que tots aquells municipis com Tarragona on guanyi el no a la ruptura continuïn formant part d’Espanya?

La sobirania nacional resideix en el conjunt de la nació espanyola, no només en una part d’aquesta. Seria terriblement injust que una decisió que afecta al conjunt de la població, només fos presa per uns quants. Seria com pretendre que Valls per si sol prengués una decisió que afectés al conjunt de la província. Aquesta sobirania és contemplada per la CE 1978, que és la garantia de la nostra democràcia. Els que no respecten l’ordenament jurídic i proposen consultes il·legals són els que realment atempten contra la democràcia.


Joaquim Vandellòs
Joaquim Vandellòs
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar