loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

A,B,C... Tenim pla senyor Alcalde?

Xavier Quintana A peu de carrer diumenge, 08 de setembre de 2013

A ningú se li escapa que el finançament de les obres de remodelació del Mercat Central de Tarragona són un greu problema just ara que la crisi ha deixat a les administracions sense un euro. El pressupost inicial de l’obra, més de 33 milions d’euros, es va fer en uns temps de bonança que no feien pensar en la duresa actual. I ara, ho tenim magre per aconseguir els diners.

És evident, fent història, que les coses no s’han fet bé. Es va decidir que fos una empresa municipal, ESPIMSA, l’encarregada d’abordar l’obra més gran feta a Tarragona i com a conseqüència d’aquestes obres ESPIMSA és ara en fallida econòmica, no te capacitat de finançament ni de gestió d’aquesta obra. Perquè no ho vam fer, directament, des de l’ajuntament?

El principal problema, a més del retard en les pròpies obres de reforma que algú ens hauria d’explicar sense enganys, continua sent la procedència dels diners que faran falta i especialment els famosos 8 milions d’euros que havien de venir de Madrid i mai han arribat.

No hi ha diners perquè els ajuntaments ja no tenen més capacitat d’endeutament - i Tarragona no podia ser una excepció - però sobretot perquè van dir-nos que l’estat central aportaria els diners que faltaven, els vuit milions, però sempre de boqueta i mai sense cap compromís en paper. Exceptuant la declaració de bones intencions signada pel govern de Zapatero i que va quedar-se en un paper mullat, no hem vist mai cap més compromís sòlid ni assumit.

Desfet el PLA A, per incompetència dels uns i altres que han manat o manen a la capital espanyola, l’Ajuntament de Tarragona, a través del propi alcalde Ballesteros, anuncia un PLA B. La venda del patrimoni de la ciutat ajudarà a pagar la mala gestió mai resolta dels 8 milions invisibles i, de pas, hipotecarà el futur de la ciutat en altres sentits. Gastarem, per no saber negociar amb Madrid, diners de tots els tarragonins. Però el PLA B també ha fallat. Qui compra terrenys i solars, edificis o altres infraestructures en temps de crisi?

Per això cal preguntar-se, tot just ara que tot ha fallat i tornem a estar com a abans, o sigui sense res, quin és el PLA C? Existeix? Ens el poden explicar? El podran tirar endavant o acabarem les lletres de l’abecedari marejant la perdiu sense admetre, d’una vegada per totes, que el finançament de l’obra del Mercat està magre?

Pendents que ens diguin quin és el PLA C, cal recordar altres coses que ajudaran al lector d’aquest article a tenir més informació i que, de pas i és important, refrescaran la memòria als qui diuen gestionar Tarragona i són incapaços d’enllestir una obra tan important com aquesta en una zona on els comerços del voltant pateixen i tanquen mentre els venedors del Mercat, que continuen a l’espai provisional des de fa sis anys, no saben si aniran al nou edifici abans que els arribi l’edat oficial de jubilació.

De moment és complicat, per no dir utòpic, que una superfície comercial ocupi l’espai destinat a supermercat que es planteja a l’interior del futur Mercat. De moment, tarragonins i tarragonines, tenim una obra iniciada que ha patit endarreriments i l’aparició d’esquerdes de les quals encara no s’ha donat cap explicació, una obra amb un projecte inicial aprovat al seu moment pels venedors que no té res a veure amb allò que havien aprovat perquè, pel camí, s’han perdut places d’aparcament, connexions subterrànies amb la Rambla, qualitat del material que s’emprarà i mil coses més.

Alcalde Ballesteros: amb els ciutadans de Tarragona s’ha de ser molt clar i transparent . S’ha d’explicar tot i si no tenim possibilitat real de poder pagar aquestes obres s’ha de comunicar, dir-ho a la cara i no enganyar.

Convergència i Unió no vol posar pals a les rodes. La nostra funció, com sempre, és la d’ajudar en tot i més en aquest projecte que és de ciutat. Però vostè ens ho complica si no deixa de dir mentires perquè no podem assumir mes enganys.

Aquest no pot ser un exemple més de mala gestió de l’administració, s’ha de plantejar el problema i mirar de resoldre’l entre tots, no podem malmetre més el ja malgastat comerç de Tarragona i, sobretot, hem de poder veure aquest obres acabades i pagades. Ho aconseguirem? Ens explicarà el PLA C?


Xavier Quintana
Xavier QuintanaCiU
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar