loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El COE, el perro del hortelano

Albert Abelló A peu de carrer divendres, 03 de juny de 2016

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) és com el perro del horetelano: ni treballa ni deixa treballar als altres. No compleix els seus compromisos i, a sobre, es creu amb la potestat de criticar quan les coses no van bé. El secretari general de COE, Víctor Sánchez, que des de fa temps el veiem molt sovint per Tarragona, ha reconegut aquesta setmana el que el Grup Municipal de CiU ja vam anunciar fa més d’un any: La situació econòmica està amenaçant greument la celebració dels Jocs del Mediterrani 2017. S’ha de tenir la cara molt dura per queixar-se d’una situació que precisament ha provocat l’Estat espanyol, del qual depèn el COE.

No podem obviar l’evidència, és cert que els Jocs 2017 no van com haurien d’anar. De fet, des de bon principi, la gestió de l’equip de govern socialista (al qual ara s’ha afegit el PP com a nou soci) ha deixat molt que desitjar, però hi ha un altre gran culpable i aquest és, sens dubte, l’executiu espanyol. Aquest govern liderat pel PP es va comprometre ja fa uns quants anys a aportar 15 milions d’euros, diners que havien de servir per la construcció del centre aquàtic, la reforma de l’estadi d’atletisme i la millora del Nou Estadi del Gimnàstic.

En les seves declaracions, el secretari general del COE criticava precisament que encara cal construir noves infraestructures i reformar equipaments. S’ha de ser cínic...Senyors del COE, si Tarragona avui dia no té finalitzats aquests treballs és per què encara no ha arribat ni un trist cèntim dels 15 milions d’euros que us vàreu comprometre a aportar.

Per si de cas no se’n recorden, els hi faig memòria. El centre aquàtic estava pressupostat en 7,6 milions d’euros i la reforma de l’estadi d’atletisme i del Nou Estadi del Gimnàstic estava pressupostada en 5 milions d’euros. I des pas, també els hi recordo que el mateix govern de l’Estat espanyol va arribar a invertir més de 40 milions d’euros en els Jocs Mediterranis d’Almeria l’any 2005.

Queixar-se és un esport aparentment barat que requereix molt poc esforç, els hi proposem, però, senyors del COE, que no perdin més temps en critiques i que treballin per aconseguir el finançament compromès. No volem més engrunes i ara mateix no tenim temps per perdre més temps.

Prenguin exemple de les administracions que sí han i estan complint els seus compromisos: La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i nombrosos ajuntaments del territori. I no només administracions, són milers els voluntaris que han fet una aposta clara i decidia pels Jocs del Mediterrani 2017.

Treballin perquè aquests Jocs no només es facin, sinó que siguin un èxit. La ciutat de Tarragona no pot fer més el ridícul i el que menys necessitem ara mateix són perros del hortelano. Treballin i deixin treballar.


Albert Abelló
Albert Abellóportaveu municipal de CDC a Tarragona
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar