loader
menu

Només el Sí és Sí

Associació de Dones Empresàries Be a Reference A peu de carrer divendres, 22 de juliol de 2016

El passat dimecres 20 de juliol, l’ajuntament de Tarragona va presentar la campanya de prevenció de conductes sexistes en l’oci nocturn i festiu de la ciutat “Respecta’m”.

Els objectius de “Respecta’m” són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l’assetjament i apoderar les dones i el seu entorn a què denunciïn i sancionin aquest tipus de conducta sexista.

Alguns dels missatges de la campanya són: “La meva manera de vestir no és excusa”, “Només el sí és sí” o “Estem estrets però no em toquis”.

La campanya no es fa perquè si, sinó deguts als assetjaments, abusos i agressions sexuals que es produeixen habitualment en l’oci festiu i nocturn arreu del país, inclosa Tarragona. Molt recentment els San Fermíns han mostrat aquesta dura i crua realitat.

Doncs el dia següent, el dijous 21 de juliol, en un dels diaris més llegits a Tarragona, al Diari de Tarragona, el seu director, el Sr. Josep Ramón Correal, al seu blog de director, escriu un article al respecte anomenat “Sí és sí, o no” i subtitulat “en l’amor com en el màrqueting, la venda comença quan et diuen no”.......

Comença bé el Sr. Correal....posant les dones a l’alçada de mercaderies, de meres transaccions comercials... la dona com a objecte.. el súmmum del masclisme.

Però continua l’article cobrint-se de glòria, criticant la campanya del “només el sí és sí” basant-se en els grans principis del “donjuanisme” (sic), segons els quals si una senyora diu que no, és que potser sí i de la gran perseverança que han de tenir els homes davant la negativa de les dones.

Què és pensa que les dones som idiotes? Que no tenim les coses clares?

Reflexioni Sr. Correal, doncs és vostè qui s’ha begut l’enteniment amb un article tan troglodita , aberrant, discriminatori, mediocre i vexatori, per citar només alguns dels adjectius del que es pot titllar el seu article.

És del tot intolerable que des d’un mitjà de comunicació com el seu animi als homes a seguir insistint davant la negativa d’un dona.

Amb senyoriu o sense, Sr. Correal, l’assetjament, els abusos i l’agressió sexual són el que són, estan penats i cal denunciar-los, lluitar en la seva contra i no, precisament, impulsar-los.

El futur de la raça humana no està en perill, com vostè afirma, per campanyes com aquesta sinó per articles i pensaments com el seu, que ens retornen a les cavernes.

(Article conjunt de l'Associació Be a Reference de dones empresàries de Tarragona)


Associació de Dones Empresàries Be a Reference
Associació de Dones Empresàries Be a Reference
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar