loader
menu

NO ÉS NO, SÍ ÉS SÍ. NO ÉS NO, SÍ ÉS SÍ. NO ÉS NO, SÍ ÉS SÍ

Mar Vázquez Oliveros A peu de carrer divendres, 22 de juliol de 2016

Encara hi ha algú que no ho té clar: quan una dona diu NO ÉS NO. Quan una dona diu SÍ ÉS SÍ.

Aquesta societat encara viu submergida en corrents masclistes i en ideologies retrògrades que, durant molts anys, han format part de la nostra cultura: a casa, les nenes han de parar taula i els nens mirar. Està ben vist que un noi en plena adolescència tingui diferents parelles... però ull, la noia que en té més d’una està mal vista, i es veu que, ja de més grandets, quan una dona diu NO a un home, al final vol dir SÍ.

Senyor Josep Ramon Correal, no només no es retracta del seu desafortunat article d’opinió, sinó que es reafirma en unes declaracions a la ràdio. I la meva pregunta és... quina part de l’adverbi de negació no entén?

El senyor Correal s’ha quedat vivint en la prehistòria, en una caverna troglodita on a tothom ens ve al cap la imatge d’un home arrossegant pel cabell la ‘seva’ dona, que diuen els entesos en història que era la manera de demostrar el seu amor per ella...

Actualment, partint d'aquests conceptes, qualifiquem de troglodita qui no pensa de manera civilitzada o que té conductes que contradiuen els hàbits i els valors acceptats a nivell general per la societat, per tant, segons aquesta definició, el senyor Correal és un troglodita en ple segle XXI.

A mi no deixa de sorprendre’m que el director d’un diari, un periodista, un home, una persona, tingui aquesta reacció davant una campanya municipal de l'Ajuntament de Tarragona en contra de les violacions, dels abusos sexistes que, per desgràcia, es produeixen en ambients festius-nocturns i magnificats ens festes, en tenim un desgraciat exemple en els casos dels últims Sanfermines.

Espero que el senyor Correal hagi tingut temps de reflexionar i demani disculpes per aquest article i es retracti de les seves declaracions posteriors, perquè el que s’interpreta del seu article i declaracions és una copet a l’esquena a la fauna masclista a “insistir” o assetjar una dona que HA DIT NO.

Des de la UGT felicitem el consistori municipal tarragoní per la campanya. Tenim clar que la pedagogia és imprescindible per eradicar aquests comportaments i tenim clar que les campanyes de conscienciació són una bona eina per treballar el comportament masclista.

Davant un comportament masclista d’assetjament o violència, no ho dubtis, truca al 900 900 120, al 016 o denúncia. Potser no tindràs una segona oportunitat.

Dona, xica, xiqueta, noia... vesteix com vulguis, opina com vulguis, UN NO ÉS UN NO.

Mar Vázquez Oliveros és Secretària d’Igualtat i de Moviments Socials de la UGT a Tarragona i delegada territorial al Baix Penedès.


Mar Vázquez Oliveros
Mar Vázquez Oliverossecretària d'Igualtat de la UGT a TGN
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar