loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Rafael Casanova i Comes

Josep Romeu A peu de carrer dilluns, 19 de setembre de 2016

Estic una mica desconcertat davant la figura del Sr. Rafel Casanova al qual es rendeixen honors el dia 11 de setembre, Diada de Catalunya. Pel que he pogut llegir als llibres d'història, aquest senyor va ser el conseller en cap durant el setge borbònic militar i polític que va patir Barcelona. Segons sembla, va ser ferit a la batalla final del dia 11 de setembre del 1714 però no va ser fet presoner ni encausat, malgrat tot després el van exonerar de tots els càrrecs polítics o militars i es va dedicar a fer d'advocat , morint al 1843 als 83 anys.

El que em sobta més és que alguns escriptors el consideren un "austracista" o "maulet", o sigui un partidari de l'Archiduc Carles d'Àustria per ostentar la corona d'Espanya. I si aquest senyor era de tendències monàrquiques (segons diuen els historiadors), perquè totes les forces nacionalistes i independentistes fan l'homenatge el dia 11 de setembre als peus de la seva estàtua?

A causa del que he exposat, agraïré que algun lector, mes entès en aquestes coses, em pugui explicar el perquè dels homenatges. Gràcies anticipades.


Josep Romeu
Josep Romeu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar