loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Xarxes socials, consultes i rectificacions de festes majors

Joan C. Ruiz A peu de carrer dimecres, 19 d'octubre de 2016

Ara que ja s'ha refredat el tema de les Festes de Sant Magí i Santa Tecla 2017 és un bon moment per fer un petit post al respecte. La historia ja la coneixeu, tots n'hem parlat sobradament. Resumint, lo que es va aprovar en el Ple del dia 30 de Setembre en 27 segons de rellotge (que les festes es traslladessin als dilluns següents), es va tirar endarrere després de 9 minuts de debat en el Ple extraordinari del dia 14 d'Octubre i que tancava una setmana convulsa a les xarxes socials i amb uns quants titulars als rotatius en paper i virtuals de la ciutat sobre el fet que les festes no fossin dies festius.

L'alcalde va dir en la seva intervenció per justificar el canvi de decisió "No tothom que escriu a les xarxes es la majoria social de la ciutat i que si s'hagués fet una consulta el resultat potser hagués estat diferent". No em vull ni imaginar la cara que deuria fer el company de coalició, el Sr. Alejandro Fernandez quan l'alcalde va pronunciar la paraula consulta, se li deurien ficar els ulls com taronges!. Només pel fet que l'alcalde Ballesteros parlés d'una consulta ja va valer la pena que es celebrés el Ple extraordinari. Pagaríem tant perquè de tant en tant des del consistori fessin consultes a la població per saber la nostra opinió sobre multitud de temes. El problema es que vam poder comprovar que el Sr. Ballesteros no deu llegir els principals diaris de la ciutat, ja que en ells van aparèixer les dues enquestes més o menys serioses que s'havien fet sobre aquest tema: en un hi havia un empat tècnic sobre que preferia la població, i en l'altra 3 de cada 4 preferien que les festes fossin festa. Per tant, potser podem concloure que twitter no està tant allunyat de la majoria social de qualsevol territori i que la ciutadania es sàvia i s'expressa on pot i com vol.

Això em porta a enaltir la força que cada vegada tenen més les xarxes socials en el nostre mon i com aquesta força pot modificar (o afinar, paraula que ara està molt de moda actualment) la política que es duu a terme al nostre voltant. Soc dels que penso que la marxa endarrere per part del consistori va ser degut en realitat a que la decisió no fou pressa correctament, i no a la força que 4 cucales (si em permeteu l'expressió) poden exercir des de Twitter o Facebook. Però no es baladí el fet que els nostres polítics, els hi agradi o no, cada vegada han de passejar mes pels carrers de les xarxes socials a veure que es cou i de que es parla, pel be de la seva supervivència en el càrrec, i no només fer-les anar com un aparador per fer arribar les seves idees i victòries a la ciutadania.

Agafant les paraules que l'Arga Sentis i la Laia Estrada van esgrimir al Ple extraordinari, es moment que des de les xarxes fem el control de temes importants com pressupostos, taxes, viabilitats de segons quins projectes i fiscalitzem la tasca del govern. De fet penso que fa temps que en major o menor mesura la gent ho està fent, tot i que hi ha molt camí per recórrer. Una altra cosa es que els polítics ho escoltin o ho vulguin escoltar. Es feina de tots.

Els temps han canviat per a tothom, i val la pena aprofitar-ho.


Joan C. Ruiz
Joan C. Ruiz
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar