loader
menu

El mercat de Bonavista és intocable

Òscar Busquets A peu de carrer dimarts, 17 de desembre de 2013

La història més recent de Tarragona no es podria entendre, de cap de les maneres, sense el naixement, creixement i consolidació de barris com el de Bonavista. Lluitador, reivindicatiu i solidari, la història del barri tampoc podria arribar a comprendre’s, almenys en part, sense el seu mercadet dels diumenges, molt més mediàtic, si això és possible, pels capricis de la vida política tarragonina d’aquests darrers dies. Com per art de màgia, de sobte, sembla estar el tela de judici la seva ubicació i s’insinua, fins i tot, la possibilitat d’un trasllat a La Canonja.

No cal dir que per a CiU aquest debat és la enèsima mostra del despropòsit i el desgovern de la ciutat i de l’oblit que pateixen els barris. Conegut com un dels mercats ambulants més importants d´Europa, no deixa de ser curiós que aquest es promocioni més des de la Costa Daurada, on qualsevol guia turístic en fa proposta de visita als seus clients, que des de l´Ajuntament de Tarragona i altres ens de la mateixa ciutat, on gairebé no se’n fa ressò.

Durant dècades Bonavista ha viscut, i viu, pensant en el diumenge. El que succeeix al mercat va més enllà del mateix, transcendeix de la seva enorme explanada i repercuteix a tot al barri. La vida social, comercial i econòmica de Bonavista no es pot entendre sense el seu mercadet i això queda fora de tota discussió. El mercat és el reclam, Bonavista posa la resta. Per això, resulta una poca-soltada que el joc interessat d’alguns aombri la realitat d’un barri ja de per si castigat per la duresa de l´actual crisi. El govern de Tarragona no pot abandonar a la seva sort el destí de tot un barri, ni tan sols jugar-hi, com podria arribar a succeir en un hipotètic escenari futur sense el mercadet.

Però la cosa no queda aquí. Podríem parlar del deteriorament que pateix l’antic edifici del Col.legi públic de Bonavista, que va acollir, a la dècada dels vuitanta, els fills del baby boom, i que malgrat només te vint-i-cinc anys de vida avui se’ns presenta com un vell fantasma a les portes del barri, incomprensiblement oblidat e irrecuperable per als veïns.

Podríem parlar de la plaça de la Constitució, centre neuràlgic (per cert, a tocar de l’embrió que va veure néixer al mercadet del barri) i de la penosa imatge que dóna, des de fa anys, després de la demolició de l’església i del seu col•legi. Podríem parlar de moltes coses, en tindríem per a estona i arribaríem a la conclusió més evident, la que reivindiquen, repetidament, veïns i associacions: “Ningú es recorda de nosaltres fins que no hi ha el.leccions”.

El Mercat de Bonavista és un be intocable i com a tal ha de quedar fora de tota negociació. Va essent hora de que certs símbols siguin reconeguts com el que son i pocs aporten tant a la ciutat com el famós mercadet dels diumenges de Bonavista.

Article publicat al web d'Òscar Busquets: www.oscarbusquets.cat


Òscar Busquets
Òscar Busquetsregidor de CiU
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar