loader
menu

Fundació Bonanit: Donem esperança a qui l'ha perduda

Òscar Busquets A peu de carrer divendres, 17 de gener de 2014

Des de la seva constitució, a finals de l’any 2006, la Fundació Bonanit ha tingut una única missió: donar esperança a qui l’ha perduda.

L’acció duta a terme per la Fundació ha consistit en allotjar persones sense recursos durant els mesos més freds de l’any (de novembre a abril). El delicat context econòmic d’aquests darrers anys ha dut moltes persones a situacions límit en què la pèrdua del seu habitatge o del seu lloc de treball les ha abocades al carrer.

Per desgràcia, es tracta d’una problemàtica cada cop més habitual i que, malauradament, ha crescut any rera any. Només una dada: durant l’exercici 2012/2013, la Fundació va atendre un total de 361 persones.
Davant de l’augment de persones sense sostre calia donar resposta, i per part dels integrants del Patronat teníem ben clar que enguany, més que mai, calia dedicar totes les energies i esforços en poder convertir en realitat el repte que ens vam proposar inicialment: disposar d’un alberg permanent a la ciutat de Tarragona. Finalment, l’objectiu s’ha assolit.

El proper 25 de gener, a les 12:00 hores, tindrà lloc un acte molt especial. Després d’anys d’intensa feina, és l’hora de mostrar-se a la ciutat. És per això que s’ha organitzat una jornada de portes obertes a l’antiga Casa del Transeünt. La Fundació Pia Montserrat, de l’Arquebisbat de Tarragona, ha cedit dues plantes de les instal•lacions per tal que Bonanit hi aculli persones sense recursos. Qui ho desitgi podrà visitar l’alberg i conèixer l’equip humà que vetlla per garantir la viabilitat del projecte.

La Fundació Bonanit no hagués pogut tirar endavant sense el suport de moltes institucions i organismes de la ciutat, ni per descomptat sense el gran suport popular del qual ha gaudit tots aquests anys. L’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, la Guàrdia Urbana i Càritas Interparroquial, entre d’altres organitzacions, han estat al costat de la Fundació i l’han ajudada a realitzar la seva tasca.

Ara, doncs, és l’hora de celebrar amb la ciutat que la Fundació Bonanit ja disposa d’un excel•lent equipament en què els més necessitats hi poden trobar allotjament i suport. No obstant això, cal seguir lluitant per combatre la pobresa i l’exclusió social. I per vèncer aquesta situació, l’esforç de tots, voluntaris, amics i col•laboradors, serà essencial. Comptem amb vosaltres!

Article publicat al web d'Òscar Busquets: www.oscarbusquets.cat


Òscar Busquets
Òscar Busquetsregidor de CiU a Tarragona
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar