loader
menu

Cal ser mare en contra de la pròpia voluntat?

Assumpció Castellví A peu de carrer divendres, 24 de gener de 2014

Aquests dies he pogut llegir articles, parlar amb diferents col·lectius de dones i debatre amb amics i coneguts l´avantprojecte de reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre Alberto Ruiz Gallardón.
Conclusions, moltes, la més destacada i més rellevant és que la majoria de la societat veu innecessària aquesta modificació, no és un problema social prioritari que tot just abans de Nadal s´hagi d´aprovar en el consell de ministres espanyol... però malgrat tot així ho han fet, realment sembla que volen crear un problema on fins ara no existia.

Interrompre un embaràs mai és una decisió fàcil ni agradable i segurament és l´última opció a què una dona desitja recórrer. És a dir, avortar no és la millor solució però aquesta possibilitat ha de ser present quan es produeix un embaràs no desitjat, perquè ha de ser la pròpia dona la que ha de prendre l´última decisió sobre el seu cos, el que ella decideixi és el què compta. Prou dur i difícil és per a què encara li vulguem imposar el què ha de fer al respecte.

La solució no resideix en crear una llei de l´avortament que ara per ara és la més restrictiva de tota la democràcia i obligar a acatar-la. NO, la prioritat per evitar un embaràs és la prevenció i és aquí és on s´han d'escarrassar els polítics per organitzar, finançar i pensar campanyes molt equitatives i rigoroses que garanteixin una educació sexual que arribi a tots els sectors socials, que difonguin tot el ventall de mitjans anticonceptius i que financiïn i no restringeixin l´ús de la píndola del dia després.

És a dir, que s'aboquin a reforçar totes les mesures possibles, però si amb tot això és produeix l´embaràs, s´ha de respectar sempre la decisió de la dona ja que és ella qui ha d´assumir la responsabilitat i les conseqüències de la decisió que prengui.

Assumpció Castellví és responsable de la Sectorial d' Igualtat i Drets Civils de Convergència Democràtica de Catalunya de la Federació de Tarragona


Assumpció Castellví
Assumpció CastellvíCDC
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar