loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Hotels a la Part Alta: 3,2,1 o cap?

Sergi Casado Editorial dimecres, 03 de juliol de 2013

Si som visionaris i tractem de veure l'ampolla sempre mig plena, la Part Alta de Tarragona tindrà tres hotels de luxe i de primer nivell. En el futur. A Casa l'Ardiaca, al Pla de la Seu; a Casa Foixà, al carrer Cavallers, i al carrer Arc d'en Toda.

Ara bé, cap dels projectes s'ha posat en marxa. Tots estan a mig coure, encallats enmig de la greu crisi econòmica que afecta a la construcció i la lentitud dels processos que han de permetre requalificacions urbanístiques. Però anem per parts.

El del Pla de la Seu és tota una incògnita. El Circ va tenir accés a la recreació virtual de com quedaria, però, tret dels treballs d'urgència perquè la façana no corrés perill, no s'ha fet res més. Fa unes setmanes, des de l'Ajuntament de Tarragona es va assegurar que l'empresa constructora, l'aragonesa Grupo Artal, encara no havia demanat la llicència d'obres. La comunicació amb els propietaris de l'edifici és poc fluïda i les sospites de que es podrien fer enrere cada cop són més grans, tot i que, públicament no s'ha fet cap pronunciament.

Al carrer arc d'en Toda també està projectat un petit complex hoteler a l'estil dels Chateaux francesos. Però més enllà de la restauració dels arcs que subjecten la casa principal, tampoc no s'ha fet res més. El consistori va fer pagar els costos del projecte al propietari, tot i que el nou hotel també inclou la millora i rehabilitació de l'entorn. Això, a priori, afavoreix la ciutat, però l'administració no ho va tenir en compte i els litigis, per bé que cordials, entre les dues parts continuen. L'indret s'ha convertit en un cau de brutícia i residència habituals dels gats del carrer.

Per últim, la Casa Foixà. Malgrat que, en aquest cas, l'endarreriment no és cap escàndol, ja que, tot just fa un any, es va produir l'esfondrament, també té pinta que la cosa va per llarg. Quan trigarà l'administració a fer la requalificació urbanística? I, si la fa, s'atreviran els inversors a construir un hotel de primer nivell?

Pel bé de Tarragona, resulta cabdal que algun dels tres projectes realment sí avanci. Una ciutat patrimoni de la Humanitat necessita equipaments d'aquestes característiques al cor del nucli antic.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar