loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Sala i Martín no és del 2017

Sergi Casado Editorial dijous, 11 de juliol de 2013

Fa dos dies, el passat 9 de juliol, El Circ va publicar que l'Ajuntament de Tarragona havia denegat la petició de cedir el Teatre Metropol a l'Assemblea Nacional i a Òmnium Cultural per a la conferència de l'economista Xavier Sala i Martín perquè la sol·licitud es va fer fora de temps. Des de l'organització s'entenien les raons. Legalment, no van complir els requisits, però s'entreveia un cert malestar. Tenien prevista la xerrada de l'economista mediàtic per a finals d'any o principis de 2014, però, a darrera hora, va confirmar que estava disponible.

Però ja preveien que la sala del col·legi d'Advocats i Farmacèutics se'ls quedaria petita, com finalment va ser. Avui mateix, han penjat un comunicat en el seu web en què lamenten les condicions "inadequades" en les quals es va celebrar l'acte i que 400 persones es van quedar fora per falta d'espai. Asseguren que Tarragona "no es pot permetre la imatge" que es va donar de la ciutat.

La pregunta, doncs, és recurrent. Per què es recordarà la conferència de Sala i Martín a Tarragona? Doncs, lamentablement, per la calor sufocant i per la imatge de desenes de persones al terra, al més pur estil de la conferència universitària de les grans ocasions. A fora, potser s'interpretarà que una ciutat com la nostra no disposi d'un espai en condicions. Aquesta és la imatge que es vol projectar d'una ciutat moderna i emergent, i que es ven arreu del món com Smart City?.

La burocràcia i el "papeleo" que se suposa que han impedit que la xerrada d'un personatge amb poder d'atracció es fes en un teatre municipal és la que, paradoxalment, ja no tindrà tot el que estigui relacionat amb els Jocs del 2017. Ho va signar l'alcalde Ballesteros amb un decret. Vés a saber si la xerrada, en lloc d'organitzar-la una entitat independentista, l'hagués muntat el comitè dels Jocs, sí s'hagués fet al Metropol.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar