loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Inacció veïnal a la Part Alta

Sergi Casado Editorial dilluns, 12 d'agost de 2013

On són totes les associacions de veïns de la Part Alta quan realment se les necessita? Farà cosa d'un mes, arran de la creació d'un nou ens veïnal al casc antic, l'AV Carrer del Comte, vam fer un càlcul de totes les agrupacions veïnals i ens en sortien mitja dotzena. Per moltes peculiaritats que amagui el nucli antic de Tarragona, amb menys de 4.000 habitants, el número d'AV ens sembla un número que no s'ajusta a la realitat, però que també respon a la desunió, als conflictes d'interessos i, de vegades, als enfrontaments personals entre molts dels responsables de les esmentades associacions.

Hi ha problemes suficients com perquè es faci un grup de treball conjunt i es miri de lluitar pel barri. El caos en la mobilitat, l'eliminació de la recollida orgànica dels residus, l'estat d'abandonament de desenes de cases que augmenten la sensació de deixadesa i de degradació, la proliferació d'abocadors improvisats, la falta de presència policial en el sector que queda fora de la ruta més turística, i des de fa un temps, els robatoris organitzats en el sector més oblidat del nucli antic.

Ja fa temps que cap de les sis AAVV (AV Part Alta, AV Casc Antic i Voltants, AV Catedral, AV Circ Romà, AV Carrer Cos del Bou i AV del Carrer Merceria i plaça del Fòrum) no han obert la boca per denunciar cap d'aquests problemes. Per què es van crear, si no és per mirar de defensar la Part Alta i per fer que la qualitat de vida dels seus veïns sigui millor?

Es queixen també d'inacció de l'Ajuntament, al qual, sovint acusen d'incompliment de les seves promeses. No els faltarà raó, tot i que es troba a faltar una veu conjunta que pugni únicament en defensa del col·lectiu.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar