loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Les nostres armes són les urnes

Sergi Casado Editorial divendres, 24 de gener de 2014

El Govern del PP ha tornat a tancar la porta a l'expressió màxima de la democràcia, les urnes. Madrid no autoritza el traspàs de competències perquè la Generalitat pugui organitzar la consulta que té convocada pel pròxim 9 de novembre. Ho ha anunciat la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, i com sempre, amb els mateixos arguments. El govern de Mariano Rajoy diu que s'ajusta a la llei, en concret a la que regula els drets fonamentals dels ciutadans, el dret a la intimitat.

Per això, impedirà que els ajuntaments cedeixin el seu padró perquè s'elabori un cens per al 9-N. Molts ja han fet públic que sí cediran les dades, amb governs de diferents colors, i d'altres, com el de Tarragona, van condicionar-ho tot a que el govern estatal donés el seu vistiplau.

Això vol dir que Ballesteros s'oposarà a la cessió del padró. En el cas contrari, cosa que aplaudiríem, posaria de manifest que el seu criteri trontolla.

No deixen que els catalans ens expressem lliurement. Tant si és pel #sisi, com pel #sino. Tant és, perquè el que importa és que tinguem la possibilitat de fer-ho. No cal dir que la batalla està servida, perquè ja ho estava i ja ho està des de fa anys. Algú es creu que la consulta no s'acabarà fent? Quin sentit tindrien llavors la multitudinària manifestació de l'11 de setembre de 2012 i la Via Catalana de l'any passat, si no es culmina amb un gran acte d'expressió democràtica amb la crida a les urnes?

Al matí, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho s'ha atrevit a comparar el procés sobiranista a Catalunya amb el terrorisme d'ETA a Euskadi.

Tothom té dret a dir-hi la seva, tant els que aposten obertament per la independència, com pels que no se'n volen anar. Perfecte. Els catalans acceptarem qualsevol de les decisions preses, però deixin's votar. Què passarà si la consulta tira endavant? Vindrà l'exèrcit amb els tancs? Batalla campal entre Mossos i militars?

Tot plegat és tan absurd que, potser, el millor és deixar-ho aquí.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar