loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Una enquesta massa popular

Sergi Casado Editorial dilluns, 17 de març de 2014

Com era de preveure, l'enquesta encarregada pel PP de Tarragona sobre aspectes relacionats amb el Dret a Decidir i amb la consulta del 9-N ha sortit favorable a les seves tesis. Al municipi de Tarragona, l'opció de la independència, del #sísí , només tindria el suport del 37 per cent dels votants.

Un 63 per cent és contrari a la independència. Una altra dada rellevant és que un 41 per cent dels tarragonins serien favorables a independitzar-se, però de Catalunya! La Barcelunya d'Alejandro.

Molt bé, però senyors del PP, però per què no faciliten el llistat amb totes les preguntes formulades i les respostes desglossades i detallades. Llavors, el periodista ja farà la interpretació. Es podria dir que en un barri o altre creix amb força una opció o una altra, o es podrien creuar dades, com sempre es fa si es té tot el dossier.

En una qüestió tan sensible com el procés sobiranista, tots els detalls són importants. No pot ser que un treball elaborat per una empresa professional acabi limitat a un díptic amb quatre formatgets i una elecció de titulars a la carta amb atacs cap als seus adversaris.

Llegir enquestes, naturalment, és una mica pesat, però cal fer-ho amb calma i apuntant i comparant percentatges. Per això serveixen les enquestes. El díptic, fins i tot es podria anar repartint pels carrers.

A més, fins que no se li ha preguntat, Alejandro no ha explicat que els enquestadors han fet les mateixes preguntes que estan previstes per la consulta del 9 de novembre. Hauria estat bé començar així.

També semblava que per fi obria la porta al Dret a Decidir, però res de res. El PP vol que els tarragonins i tarragonines siguin preguntats si volen continuar dins de Catalunya, utilitzant a més, l'expressió tal qual, però després se'n desdiuen.

Només si és legal. En fi. Més imprecisions. En moltes altres enquestes sobre el mateix assumpte, l'opció #síno també admetria múltiples interpretacions. El PP l'ha obviat per complet.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar