loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Debat, consulta i Teletubbies

Sergi Casado Editorial dimecres, 09 d'abril de 2014

Ja fa temps que Rajoy va dir que ni volia ni tampoc podia autoritzar un referèndum a Catalunya. Ahir, dimarts 8 d'abril, ho va corroborar en un debat que va servir per escenificar la trencadissa absoluta entre el 87 per cent de l'arc parlamentari català i prop del 90 per cent del Congrés dels Diputats.

Els parlamentaris enviats a Madrid van estendre la mà i van tractar de traslladar no només el missatge dels seus col·legues de bancada, sinó d'una gran part de catalans i catalanes que ansien fer el seu propi camí en llibertat.

Sovint, des de Catalunya s'utilitza allò de "a Madrid no ens entenen". Doncs, el PP també se l'ha fet seu i la seva secretària general, Ángeles de Cospedal, ha dit avui exactament el mateix: "Sembla que no ens han entès". Perfecte. Ni ells a nosaltres ni nosaltres a ells.

Tornem al punt de partida, però amb una bala menys, però amb la il·lusió intacta. Sempre en el marc de la legalitat i de la democràcia. Catalunya vol votar el seu futur, però la Constitució, el gran paraigua i paradigma, el que fa, precisament, és estrènyer la voluntat democràtica.

Potser és anecdòtic, però és lleig que un politic menystingui i caricaturitzi un col·lega de professió, i això és el que va fer el portaveu del PP a Tarragona i també diputat al Congrés, Alejandro Fernández. Al seu perfil de facebook, el líder popular tarragoní va comparar la diputada d'ERC Marta Rovira amb un teletubbi, entre d'altres comentaris irònics de descrèdit.

Alguns creuen que no va fer una intervenció brillant. D'altres, en canvi, l'elogien. Diuen que se li notava molt l'accent. Doncs, com a un francès, un anglès o un rus que parlessin en castellà davant d'un auditori hostil. Cadascú tindria el seu accent. Doncs, els catalans, tenim accent català, com un basc, un andalús o un gallec. A Turull se li notava encara més, però perquè la seva llengua és una altra.

Sense un interlocutor que escolti atentament i seriosament el desig de centenars de milers de catalans, el diàleg no té sentit perquè no és possible. Prefereriria no parlar de la senyora Rosa Díez, però que acusi, amb vehemència i hostilitat, milers i milers de ciutadans catalans, això no té nom i algú l'hauria de frenar perquè això sí que genera conflicte i odi.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar