loader
menu

EDITORIAL

El mercat entra a Urgències

Sergi Casado Editorial divendres, 18 de juliol de 2014

Com a tot arreu, a Tarragona també hi ha malpensats. És d'aquella mena de gent que, segons el diccionari, "està inclinada a pensar malament". Fa anys que hi ha persones de l'entorn del mercat i de la pròpia empresa de mercats (Espimsa) que pensen que el nou mercat s'inauguraria abans de les eleccions municipals de 2015.

D'aquesta manera, es destrossarien tots els calendaris que s'han anat aplicant a l'obra, però, vés per on, potser la claven.

Fa només uns dies, l'Ajuntament admetia un cert alentiment en el tram final de l'obra de reforma a causa del finançament. Malgrat que el ritme d'execució de l'obra era del 85 per cent, la mateixa presidenta d'Espimsa, Patrícia Anton, no es va atrevir a dir si el nou Mercat obriria abans de final d'any.

I ara, el concurs per adjudicar el supermercat ha quedat en suspens pel vot contrari de tota l'oposició. Els paradistes podrien començar a operar sense la mitjana superfície que hi ha d'anar a sota. O potser no. No semblen gaire disposats a traslladar-se sabent que al nou edifici només hi seran ells. Per estar sols, ja estan bé on són ara.

Per això, l'obstacle d'avui al plenari sí sembla haver enquistat la situació. I a Tarragona, ja se sap, l'estiu no s'acostuma a acabar fins que no passa Santa Tecla. L'obra del Mercat, però, en serà una excepció per les urgències que s'han acumulat.

Segur que el Mercat no s'ho mereix, ni els veïns, ni els paradistes, com tampoc s'ho hauria de merèixer l'empresa municipal de mercats. Igual que molts comerços dels voltants que han hagut de tancar portes, si a final d'any no presenta un pla de correcció Espimsa es dissoldrà i el deute el contraurà l'Ajuntament.

El darrer plenari de l'exercici polític a Tarragona també ha servit per tornar a enviar un missatge al Partit Popular: el niqab i el vel integral no suposen cap amenaça a la ciutat. Per això, PSC, CiU i ICV li han tombat la moció presentada pels populars en què demanaven la prohibició d'aquestes dues peces de roba.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar