loader
menu

EDITORIAL

D'acord amb treure la Medalla d'Or a Pujol, però i per què no a Franco?

Sergi Casado Editorial dimecres, 30 de juliol de 2014

El President Pujol ha perdut tots els títols honorífics i totes les distincions. I a Tarragona, segur que també. El Partit Popular ha anunciat que en el proper ple de setembre demanarà que li sigui retirada la Medalla d'Or que li va donar la ciutat l'any 2003.

Aplaudim la mesura perquè no pot ser que el president de milions de catalans durant més de vint anys hagi estat conservant tota una fortuna a Andorra, fent unes pràctiques per les quals molts polítics han acabat entre reixes i amb el prestigi per terra. Totalment d'acord.

Tarragona no pot tenir entre el seus "amics" il·lustres una persona que, malgrat tenir un bagatge politic envejable i haver estat un dels grans referents dins de l'escena politica, acabarà sent recordat també per la gran mentida que va amagar durant més de 30 anys.

El plenari tarragoní, per coherència, hauria de donar suport a la proposta dels populars, per bé, que en el fons es pugui pensar que es tracta d'una acció més dins de l'estratègia del PP amb vistes a les municipals. Insisteixo que la moció del PP té sentit i està absolutament legitimada després de conèixer els fets, tot i que també és cert que la notícia els va com anell al dit.

Podria haver estat un altre partit qui hagués mogut fitxa. Però no. Ha estat el PP, confiat que qui no els doni suport no actuarà de manera coherent. A veure què fa CiU.

Ara bé, fa només cinc anys, el 2009, el ple de Tarragona ja va debatre una moció proposada per la JSC i ERC i defensada pels republicans, en la qual es demanava la retirada, precisament, d'una altra Medalla d'Or a un altre personatge històric. Era un dictador i es deia Franco.

Tots els partits hi van votar a favor (ERC, CiU i PSC) i curiosament, els quatre regidors del PP, amb Alejandro Fernández al capdavant, es van abstenir.

Treiem-li la Medalla d'Or a Jordi Pujol. Sí. Ens ha mentit i ens ha estafat.

Però posin el retrovisor i recordin que vostès no van voler treure la mateixa Medalla d'Or a un personatge infame que va fer la vida impossible a molts espanyols i catalans i que va liderar un règim dictatorial de quasi 50 anys que va deixar Espanya a les fosques.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar