loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Altre cop el PP crea un debat artificial

Sergi Casado Editorial divendres, 25 de gener de 2013

Els discursos populistes són fàcils d'emetre. Són directes, sovint s'engalanen amb titulars majúsculs i aconsegueixen dividir. Amb mi o contra mi. Fa tot just una setmana, el PP de Tarragona va generar un debat artificial i fora de lloc quan va demanar el canvi de nom de la Universitat Rovira i Virgili pel d'Universitat de Tarragona. Es va convertir en el tema de conversa de la setmana i, malgrat que es tracti d'un greuge històric, no era el moment per tornar a obrir la caixa dels trons i treure la pols a debats i discussions que no portaran a res perquè el que ara necessita la nostra Universitat és més recursos i menys retallades. El ple de Tarragona, amb el consentiment del PSC i CiU, en un exercici de malabarisme polític, van permetre que la moció prosperés i s'ampliés, encara més, la difusió de la notícia.

Al cap d'una setmana, els populars ho han tornat a fer. Quan les xifres de l'atur; en part conseqüència d'una reforma laboral funesta del govern de Rajoy, continuen fent mal als ulls, tant a l'Estat, a Catalunya com a la ciutat de Tarragona, altre cop han agafat la bandera del tarragonisme per crear una batalla artificial i innecessària. I altra vegada, a uns dies del proper ple a l'Ajuntament. Presentaran una moció contra la redistribució territorial en vegueries que creuen que impulsarà el govern d'Artur Mas per les pressions d'ERC, i si no prospera, Alejandro Fernández ha tret pit amenaçant amb portar Mas i Junqueras als tribunals.

La batalla dialèctica torna a estar servida. Una setmana més, els problemes reals de la gent, que no són pocs i que res tenen a veure amb els noms i les denominacions, quedaran aparcats. El vot de Convergència ara ja no és cap incògnita, per molt que, intrínsecament, el sentit de la moció sigui en defensa de la mateixa ciutat. La pilota és a la teulada del PSC, el partit de govern. Per molt que el sí a la moció pel canvi de nom de la URV fos crític, Ballesteros ja els va donar suport. El rerefons seguirà sent el mateix: la salvaguarda del tarragonisme. Fent la vista enrere, va ser el tripartit, també per pressions d'ERC, qui va generar el debat de les vegueries ara fa tres anys.

Què passarà si la moció del PP no prospera? S'atreviran a portar el president Mas i Oriol Junqueras als tribunals? Seria una altra foto i un altre gran titular, però que, en cap cas, no solucionaran els maldecaps de milers de tarragonins que no arriben a final de mes.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar