loader
menu

EDITORIAL

Estar i no estar 'de gom a gom' a TGN

Sergi Casado Editorial dissabte, 09 de maig de 2015

Avui m'ha vingut al cap el famós gag del Dúo Sacapuntas. Aquella parella de toreros, l'un esbotifarrat i amb molt 'salero'; 'El Pulga' i l'altra esprimatxat i llarguerut, 'El Linterna', que es van fer famosos al mític programa Un, dos, tres, responda otra vez.

La plaça de les Cols, avui durant la conversa entre el President Mas i Albert Abelló. / circdetarragona.com

Les mateixes escales, plenes de gom a gom, durant la Baixada de l'Àliga. / cedida

El gag era molt simple: l'alt sempre li preguntava al baixet quanta gent havia anat a la plaça aquell dia. Començava dient que estava 'abarrotá' i acabava dient que realment no hi havia anat, per acabar cantant allò del "veintidó, veintidó, veintidó".

Me n'he recordat després de llegir la nota que ha enviat la candidatura d'Albert Abelló als mitjans de comunicació referent a la visita del President Mas, i que era l'acte central de la campanya de CiU a Tarragona. Textualment, diu "davant d’una plaça de les Cols plena de gom a gom".

La iniciativa ha estat molt encertada, original i amena, és cert, però el que no es pot fer és inflar el número d'assistents i dir que la plaça de les Cols estava plena de gom a gom perquè no ho estava.

A qualsevol de les persones que han anat avui a la plaça de les Cols no se'ls ocurriria dir que la plaça estava de gom a gom, perquè no ha estat així. Ni tant sols estava plena. Ni tampoc es podria dir que hi havia moltíssima gent perquè no seria veritat. L'expressió més encertada per a una conversa coloquial seria "sí, hi havia genteta...". Ni tan sols molta gent. És que és així.

Quan la plaça de les Cols i l'entorn de la Catedral estan de gom a gom, com ha assegurat Convergència i Unió, és durant la nit de la Baixada de l'Àliga. Alló sí és estar ple gom a gom, com un ou o a vessar. Les mesures de seguretat són excepcionals perquè la riuada de gent és extraordinària.

No he comptat el número de Mossos, però n'hi havia per totes les cantonades. Mai la Part Alta havia estat tant segura.

Va omplir Ballesteros el Refugi 1 del Moll de Costa? La resposta és sí, ho vaig veure jo mateix perquè no quedava cap cadira lliure i hi havia gent d'empeus. Unes 700 persones.

I Alejandro Fernández també va omplir el pavelló del Serrallo, encara que amb busos també vinguts de fora, però al cap i a la fi va omplir. També hi era.

Convergència i Unió, en canvi, no ha omplert la plaça de les Cols en el seu acte central. No té aforament ni cadires numerades, però no estava plena, ni molt menys.

Insisteixo que el format de l'acte ha estat encertat, fresc, àgil i amè, però la plaça no estava "plena de gom a gom". A molt estirar, 200 persones.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar