loader
menu

EDITORIAL

El 2017 acabarà sent fum

Sergi Casado Editorial divendres, 04 de novembre de 2016

No m'imagino el viatge de tornada de l'alcalde Ballesteros i de Javi Villamayor des d'Algèria. Vindran cansats i abatuts, i tristos per haver estat testimonis del que tot apunta que serà la sentència de mort dels Jocs del 2017.

Però oficialment no ho sabem. Tret del comunicat del dijous 3 de novembre en que s'obrien a ajornar els Jocs per no tenir garanties financeres, des del Comitè Organitzador de Tarragona 2017 no s'ha tornat a dir res més, tot i que la reunió del CIJM a Omán ja s'ha acabat i la decisió ja està més que presa. Els Jocs es traslladarien a l'estiu de 2018, i que aquesta hauria estat l'opció plantejada pel Comitè Organitzador i pel COE als membres del Comitè Internacional.

S'ha optat, però, per la tàctica del silenci, en un moment en què les xarxes bullen i conscients de que el que anunciaran dilluns tothom ho tindrà més que mastegat. Les necessitats informatives són unes altres i ho haurien de tenir present.

Si la decisió és tant transcendental, la ciutadania té tot el dret a saber què ha passat amb els Jocs del 2017. L'Ajuntament de TGN està fart de convocar rodes de premsa en caps de setmana, i en aquest cas, l'extraordinarietat s'ho valdria. En principi, fins dilluns, res.

Que Ballesteros no estigués a Tarragona no significa que no pugui informar de què ha passat amb el projecte amb el que s'ha fet gran com a alcalde i en el qual hi havia abocat totes les seves forces.

Les xarxes i internet en general permeten nombroses fòrmules per comunicar, però ja se sap que quan les notícies no són agradables no interessa ser transparent, i l'Ajuntament de Tarragona ha optat per posar-se una vena als ulls i tapar-se la boca durant tot el cap de setmana. Els rumors neixen de la desinformació i d'aquí a dilluns la bola del 2017 cada vegada es farà més gran.

L'oposició l'esperarà amb les urpes esmolades, i amb raó. Ara està més legitimada que mai per consultar la ciutat si vol o no els Jocs, ja siguin el 2018 o el 2019. Fins i tot que demani el cap de Ballesteros i també el de Villamayor.

S'ajornen fins el 2018? o se suspenen? o es cancel·len? No sabem quina fòrmula s'utilitzarà. Què passarà amb els espònsors? I amb els que estaven emparaulats? I amb tota l'estructura, seguirem pagant un any més? Caldrà demanar a l'estat bonificacions fiscals pel 2018? I el merxandatge? Tot a la brossa, o li afegiran un +1? I la imatge de la ciutat? I el ridícul espantós? Ara sí que Tarragona passarà a la història.

Molts interrogants que Ballesteros haurà de respondre en la seva compareixença més compromesa des que alcalde.

En totes les desgràcies sempre hi ha una part positva. En aquest cas, es guanya mínim un any per acabar les obres.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar