loader
menu

EDITORIAL

Al·lucino amb vostè, alcalde

Sergi Casado Editorial dilluns, 02 d'octubre de 2017

Jo al·lucino amb vostè, alcalde. I li diré perquè al·lucino. Al·lucino perquè repasso els vídeos i les imatges de l'1O, i no em puc imaginar que l'únic que se li ocorregués fins a les 8 del vespre, quan ja havien tancat els col·legis i el mal ja estava fet, fos penjar un breu post a les xarxes, en que ni tan sols lamentava les persones ferides.

De veritat, jo és que al·lucino amb vostè. A les 9.05 la Policia Nacional ja havia entrat al col·legi electoral de Torreforta i des d'aleshores, les forces policials de l'estat van sacsejar la ciutat de la qual vostè n'és el màxim responsable. Què feia? On era? Per què es va amagar? Tenia por de sortir al carrer? És el nostre alcalde, oi? o ho era? Tarragona bullia de tensió, la gent ocupava els carrers i tots estàvem amb l'air al cor per saber quin seria el següent objectiu dels repressors.

No li he preguntat si estava a Tarragona, però la veritat és que no importa. Me l'imagino tancat a casa, o en algun altre lloc, pensant i repensant què hauria de fer en una situació d'excepcionalitat com la que es vivia arreu del país i també a la seva ciutat. Però no va fer res, i per això al·lucino amb vostè.

L'escalada de tensió va viure el seu punt més àlgid cap al migdia, quan vostè ja havia penjat el post, però quan la batalla de la Imperial Tarraco encara no s'havia produït i la indignació corria per tota la ciutat. Deuria pensar que dos posts massa seguits a les xarxes potser no seria bona opció. I va decidir callar. No sabrem mai si el comunicat que va enviar passades les 8 es deu a la pressió que vam fer tots els companys de professió que sí estàvem al carrer, amb la gent, vivint el moment, patint-lo. Era la nostra obligació. I també era la seva, però vostè no ho va fer, i per això al·lucino amb vostè.

Alcaldes del seu partit, i també contraris al referèndum com vostè, ja s'havien posat les mans al cap amb el que estava passant a les seves ciutats, i van sortir al carrer per estar al costat dels seus, per condemnar la gravetat dels fets i per reclamar que s'aturés la repressió. Vostè, en canvi, no ho va fer, i per això al·lucino. No va trepitjar el carrer, i vostè que era amant de la proximitat amb el ciutadà... I per acabar-ho d'arrodonir, avui al matí tampoc ha sortit i ha obligat als seus companys de bancada a empassar-se el gripau que li pertocava a vostè, però ha preferit estar amb els del seu partit.

Al·lucino com encara no s'ha queixat de la presència del creuer dels repressors a les nostres aigües, i al·lucino que preferís penjar un vídeo casolà per parlar dels fets més greus succeïts a Tarragona en els darrers quaranta o cinquanta anys, enlloc de fer acte de presència a l'Ajuntament, la casa de tots. I al·lucino que ho fes gairebé a les 10 de la nit.

Com que al·lucino tant amb vostè, li demanaré una cosa: trenqui amb el PP. Per dignitat, per solidaritat, i sobretot per Tarragona, la ciutat de la qual vostè sempre diu que n'està enamorat. A la Tarragona dels seus amors li estaven fotent pals per tot arreu, a tort i a dret, i vostè, en canvi, s'ho mirava des del sofà. Potser des de la terrassa, tant és.

Li torno a demanar, encara que sé que no ho farà. Talli amb els còmplices i impulsors de la repressió. Perdrà la majoria i ses trencarà el pacte de govern? Potser d'aquí a uns dies ja no caldrà perquè ja s'haurà esquerdat per l'altre costat.

I li demano una altra cosa, i aquesta ja és la última: no es casi amb Ciutadans, perquè llavors encara al·lucinaria més. Molt treballar per Tarragona i a l'hora de la veritat, els delfins d'Albert Rivera a la nostra ciutat s'han convertit tots en estruços, ja m'entèn. La ciutat no li ho perdonaria. Sisplau, no em faci al·lucinar més. I no es preocupi pels Jocs, perquè potser l'estiu de l'any que ve potser ja no seran "los Juegos de España".


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar