loader
menu

EDITORIAL

Tarragona i els Jocs, espanyolitzats

Sergi Casado Editorial diumenge, 20 de maig de 2018

Si algú es creu que la Patrulla Águila ha vingut a promocionar els Jocs Mediterranis, que vingui i m'ho expliqui. On eren els estands amb productes dels Jocs? On eren els voluntaris informant sobre els Jocs? On era la mascota Tarracus? On era la bandera olímpica?

I per exhibicions, si ja en vam tenir una, fa tot just una setmana, i a més, organitzada per un dels grans patrocinadors dels Jocs. No servia ja? Per què una segona, i amb presència militar?

Digueu-me malpensat, però ves a saber si la visita de la Patrulla Águila i dels paracaigudistes de l'exèrcit de l'aire ha estat un dels peatges que ha hagut de pagar l'Ajuntament pels diners que han arribat des de Madrid per als Jocs, i per deixar clar que els Jocs són "los juegos de España".

Els membres de la Patrulla Águila ja ho van dir clarament: ells promocionen la marca España, i a Tarragona han vingut a fer el mateix. "Fantástica la imagen que dibujan en los cielos de Tarragona, esta bandera de España, ¡claro que sí! dedicado a todos los tarraconenses... " Això és el que deia l'speaker quan els set pilots han dibuixat una gran 'rojigualda'.

El cert és que potser els ha faltat alguna clicada d'ull als Jocs, i mira que ho han tingut fàcil. Enlloc de desplegar la bandera de la patrulla haurien pogut fer el mateix amb la bandera olímpica, que també és blava, i hauria servit perquè es pogués relacionar millor la jornada amb l'esdeveniment que tindrà lloc d'aquí a un mes, però no ha passat.

Recordo, a més, el que em va dir ara fa uns dies el regidor comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, quan em va explicar que la patrulla potser ens sorprendria a tots plegats amb una senyera o fins i tot amb paracaigudistes descendint amb les anelles olímpiques. No ha passat, ni una cosa ni l'altra.

A més, llegint un dels múltiples comentaris dels nostres lectors, n'hi ha un que deia que recordava una exhibició aèria d'aquesta mateixa patrulla a Barcelona, als anys noranta, i que llavors van desplegar una senyera. Avui, amb el 155 en plena vigència, encara haurien acusat de rebel·lió als pilots.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar