loader
menu

EDITORIAL

TGN 2018, la diana mediàtica de Catalunya

Sergi Casado Editorial dilluns, 25 de juny de 2018

Sempre és important que parlin de tu, i sovint es diu que no importa si el que es diu és bo o dolent, ja que del que es tracta és que et mencionin. Això és el que li ha passat a Tarragona, i no precisament per coses bones. El llegat dels Jocs, aquell intangible que s'havia de generar i que s'havia de materialitzar amb el pas del temps, resulta que s'ha presentat de cop, sense avisar, però en la seva pitjor versió.

La controvertida cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis ha situat Tarragona en el mapa. Però quin mapa... aquest és el mapa en el que volem estar els tarragonins? Almenys, un servidor, no, i posaria la mà al foc que milers de persones em donarien la raó. Ens hem convertit en la diana mediàtica del país, per no dir que som la riota de Catalunya, i això fa gràcia, però fins a un cert punt. Sortim poc i quan ho fem, les clatellades han vingut de tot arreu. Fins i tot en Basté ens ha dedicat un dels seus davantals...

Qui compra les tesis i les explicacions oficials dels que asseguren que tot està en ordre i que tot funciona a la perfecció? Tret del nucli dur que envolta l'organització dels Jocs i que personalitza l'alcalde Ballesteros, gairebé ningú. El desgavell amb la venda i el repartiment d'entrades i la imatge que es va projectar de la ciutat divendres passat han fet un mal incalculable.

És imperdonable que el Nou Estadi no estigués ple. Imperdonable del tot, i des de l'organització encara es gosa dir que va ser un èxit i que l'impacte per a la ciutat va ser 'brutal'? Un èxit, almenys per a mi, és una altra cosa. Un èxit és quan tothom parla bé de tu i et tira floretes, elogis i et felicita. Senyors i senyores del 2018: per si no se n'han adonat, se'ls ha tornat a declarat un incendi, i si no s'apaga, com s'està veient, les flames aniran creixent i es farà ingovernable.

Fa temps vaig escriure que Tarragona i els Jocs estaven espanyolitzats, i amb el que vaig veure divendres i tot el que he sentit, llegit i vist, m'hi reafirmo. I quan atraqui el buc Juan Carlos I, l'espanyolització arribarà al seu grau màxim.

Una mica d'autocrítica no aniria malament. Ara, sense saber-ho, resulta que el focus mediàtic està en la cloenda del proper 1 de juliol, on esperem que es doni veu a tothom i sobretot que no hi torni a haver 'mangoneos' amb les entrades. No, sisplau. Que es vegin rojigualdas, clar que sí; però també senyeres, estelades i banderes de la nostra ciutat. Segur que tot el país n'estarà pendent. Tenim l'oportunitat d'adreçar el rumb. Fem-ho doncs.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar