loader
menu

EDITORIAL

Els Jocs que m'haurien agradat

Sergi Casado Editorial dimecres, 04 de juliol de 2018

M'hauria agradat que els Jocs haguessin projectat una altra imatge de Tarragona.

M'hauria agradat que haguessin tingut impacte entre els comerços, bars, restaurants i hotelers de la ciutat.

M'hauria agradat veure més ambient de Jocs pels voltants de l'Anella Mediterrània.

M'hauria agradat que en la cerimònia d'inauguració s'hagués difòs una Tarragona catalana i respectuosa amb els gravíssims problemes que viu el país.

M'hauria agradat que l'exèrcit espanyol no hagués tingut tanta presència i que la bandera dels Jocs l'hagués fet baixar alguna de les moltes empreses que fa parapent per la serralada del Montsant.

M'hauria agradat que no s'hagués esfondrat part de la pista de bàsquet del Camp de Mart.

M'hauria agradat que no s'hagués arraconat a les Terres de l'Ebre d'un esdeveniment que pretenia vendre les comarques de Tarragona.

M'hauria agradat que el comitè organitzador fos més autocrític i no assenyalés els mitjans de ser negatius i exagerats amb les pífies que s'anaven produïnt.

M'hauria agradat que l'alcalde Ballesteros hagués dit la veritat sobre qui va demanar que vingués el buc Juan Carlos I.

M'hauria agradat que els autobusos que connectaven el centre amb l'anella anessin a l'hora.

M'hauria agradat que les graderies de tots els recintes estiguessin plens a reventar.

M'hauria agradat que els periodistes haguéssim tingut wifi durant la inauguració i la cloenda.

M'hauria agradat que el fi de festa al Nou Estadi hagués tingut molt més accent tarragoní i de casa nostra.

I m'hauria agradat que no es mercadegés amb les entrades i que l'Ajuntament no negués que se'n regalaven a tort i a dret.

Però res de tot això no ha passat. Només una cosa: els voluntaris han fet una tasca exemplar.

És així. Ens agradi o no. Els Jocs han passat, sense pena ni glòria, i el que és pitjor, sense engrescar la ciutadania i únicament fent feliços a aquells que ja ho estaven des de fa anys, i que ho haurien estat igualment encara que l'esdeveniment hagués acabat sent un autèntic desastre.

Ha sortit malparada i danyada la imatge de la ciutat? N'hi ha que no ho veuen així i que mai no ho veuran, però m'atreveixo a dir que sí. A curt termini, segur; més endavant, queda per veure.

Des de l'organització se'ns va dir que els esportistes i les delegacions havien quedat molt satisfets. Ho trobo perfecte, però tota aquesta gent ja ha marxat de Tarragona i de les seus.

Però, i la gent de Tarragona i de les nostres comarques? Com ha quedat? Què en pensen de tot plegat? Els Jocs eren el projecte vital de Ballesteros, la fòrmula màgica que havia de fer que la ciutat donés un salt qualitatiu i que es projectés de manera brillant a l'exterior. Havien de ser un trampolí per al batlle i que l'havien d'acabar de convèncer perquè es presentés a les properes municipals.

Que els Jocs han projectat la ciutat i la figura de Ballesteros, és innegable, tot i que si ho ha fet de manera brillant i com es pretenia, això ja és una altra cosa. Tinc els meus dubtes. Em jugo un pèsol que no.

La vida continua, però ja sense els Jocs en l'horitzó. Això, sí, volem els comptes clars.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar