loader
menu

EDITORIAL

Vandalisme de primera i de segona

Sergi Casado Editorial dimecres, 22 d'agost de 2018

Puc arribar a entendre que els llaços grocs no agradin a algunes persones i que no se sentin còmodes en veure'ls. Puc arribar a entendre que es digui que embruten el mobiliari urbà, elements de jardineria, baranes, carreteres i fins i tot algun monument. Però d'aquí a qualificar de vàndals a les persones que els hagin penjat potser és fer-ne un gra massa. El vandalisme és una altra cosa, és cometre una acció vandàlica, és destrossar o malmetre un monument, és danyar alguna cosa, fer-la malbé.

Si es pengen llaços grocs, no és per gust. Hi ha un missatge al darrere. Hi ha una reivindicació, i tothom ja sap quina és: llibertat. Que quedi clar. Si no hi hagués persones empresonades, no hi hauria llaços de cap mena; així de senzill.

A Tarragona, però, sembla que hi ha vandalisme de primera i de segona, sobretot pel PP, el soci que ajuda a governar a Ballesteros, que entèn aquesta xacra social des del seu particular prisma. Ja no diré si esbiaixat o no, però sí molt particular. No van dir ni bou ni ase ni bèstia quan l'estàtua del President Companys va aparèixer pintada fruit del vandalisme i ara els ha faltat temps per condemnar els llaços grocs penjats a la Muralla Romana.

Què és vandalisme, i què no ho és? En aquest assumpte, segur que les frontisses del bipartit tarragoní presenten esquerdes... Hi ha molta gent del PSC de la ciutat que segur que no combrega amb les tesis grogues i tot el que significa. N'estic plenament convençut, però també veig que tenir un soci de govern que mana més del que sembla i que ni s'immuta pel desgreuge cap al President Companys, afusellat per Franco, deu d'encendre als socialistes catalanistes de socarrel, si és que encara en queden.


Sergi Casado
Sergi CasadoPeriodista i director de CIRCDETARRAGONA.COM
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar