loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Museu Bíblic participa en 'Un viatge als secrets de la momificació'

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 21 de desembre de 2012

La mostra "Animals sagrats egipcis: Un viatge als secrets de la momificació" dóna a conèixer els treballs de recerca de mòmies egípcies d´animals, de més de 2.700 anys d´antiguitat, que s´han desenvolupat entre els anys 2009 i 2012 per un equip interdisciplinari de la Universitat de Navarra.

Una imatge de l'exposició/ arquebisbat de Tarragona

Aquest treball pioner, amb noves tècniques de recerca, ha permès diferenciar els tipus de fauna, conèixer les tècniques i materials d´embalsamament, visualitzar l´existència de gots, pals o canyes a l´interior -que ajuden a estilitzar les mòmies-, precisar la datació i constatar la presència d´amulets interns amb els quals els antics egipcis demanaven protecció als seus déus.

La mostra ens apropa a conèixer les pràctiques d´embalsamament, les diferents representacions artístiques de les divinitats i les creences religioses per les quals es regia la societat faraònica controlada pels seus sacerdots. En total, l´exposició presenta onze mòmies d´animals, més una col·lecció d´amulets associats a la momificació i objectes artístics relacionats amb el món funerari.

L´estudi ha estat el fruit d´una àmplia col·laboració en la qual han participat la Universitat de Navarra, el Museu Provincial d´Osca, la Fundació Archeo et Fides, el Museu Egipci de Barcelona, el Museu Bíblic i Oriental de León i el Museu Bíblic Tarraconense. L´equip ha estat codirigit pel Dr. Carlos Ortiz i la Dra. María Luz Mangado. L´estudi s´ha realitzat en el Centre de Recerca Mèdica Aplicada de la Universitat de Navarra i en la Clínica Universitària de Navarra, sota la direcció de Dr. Gorka Bastarrika.

La mostra s´inaugurà ahir 20 de desembre al Museu romà d´Oiasso (Irun) i romandrà oberta al públic fins al 15 d´abril. L´exposició arribarà a finals del 2013 al Museu Bíblic Tarraconense.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar