loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El pregoner de Santa Tecla serà el catedràtic tarragoní Joan Martí

El Circ Cultura dilluns, 26 d'agost de 2013

El Dr. Joan Martí i Castell, filòleg, catedràtic i membre de l’Institut d’Estudis Catalans i del Conseil du Centre d’Études Catalans de la Universitat Paris-Sorbone, serà enguany el pregoner de les Festes de Santa Tecla, acte que se celebrarà el proper dissabte 21 de setembre a les 18h al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’acte s’iniciarà amb el veredicte i el lliurament del Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural del Tarragonès i seguidament tindrà la paraula el pregoner.
Joan Martí, qui va ser el primer rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i ha exercit com a professor universitari durant més de 46 anys de forma ininterrompuda; ha estat també un dels màxims responsables de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana; així mateix ha desenvolupat una tasca important de recerca en els àmbits de la sociolingüística i de la història de la llengua i en l'equip de l’Atles lingüístic del domini català. També ha desenvolupat nombroses publicacions, com llibres, escrits a revistes científiques especialitzades, ha dut a terme més de vuitanta ponències i ha col·laborat en diversos treballs col·lectius.
Actualment forma part del Senat Tarragoní, òrgan assessor de l’alcalde de Tarragona i ha rebut diversos reconeixements com la Medalla de la URV o la Medalla de la Ciutat en qualitat Argent, per l’Ajuntament de Tarragona.

El catedràtic tarragoní Joan Martí i Castell. / cedida


Documents

CV Joan Martí i Castell


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar