loader
menu

CIUTAT

Què se n'ha fet de la idea del PP de crear l'agència per defensar la marca TGN?

El Circ Ciutat dilluns, 26 d'agost de 2013

Una reunió en sis mesos. Això és tot el que han fet els quatre grups amb representació a l'Ajuntament per tal de tirar endavant la creació de l'agència marca Tarragona. La proposta, plantejada pel portaveu del PP, Alejandro Fernández, durant la seva conferència sobre l'estat de la ciutat, i posteriorment, aprovada en el plenari del passat mes de març (només amb el vot en contra d'ICV-EUiA) està més verda que mai.

La regidora del PP Judith Heras, d'esquenes, conversa amb els socialistes Paco Zapater, Begoña Floria i Patrícia Anton. / circdetarragona.com

Les raons que servirien per explicar-ne l'estancament són diverses. D'una banda, tot i que la idea va sorgir del Partit Popular, un cop rep el vistiplau de la sessió plenària, la responsabilitat de posar-la en marxa recau sobre l'equip de govern, en aquest cas del PSC. Segons la regidora del PP Judith Heras, qui casualment, va defensar la moció, "ara l'equip de govern no assumeix el que es va aprovar i no veiem cap voluntat de fer-ho". Heras culpa l'equip de govern que posi com a "excusa" que el sector privat "no està per la feina". A més, creuen que el que el PSC vol crear és un òrgan que sigui únicament consultiu, a l'estil del que seria el Senat tarragoní; un ens que només té el poder d'assessorar l'alcalde.

L'única trobada que s'ha dut a terme per posar fil a l'agulla es va celebrar a principis de juliol. En la reunió no hi va haver acord entre els impulsors de la proposta i els que li van donar suport. Heras admet que "el redactat de la moció era genèric" i ara es troben a l'espera de rebre la proposta de l'equip de govern i, en concret, de la regidora de Turisme i Comerç, Patrícia Anton. De moment, no els ha arribat res.

Des de l'Ajuntament s'admet un cert retard, encara que ho justifiquen, tot recordant que el PP tampoc no els ha ajudat. "Es va comprometre a enviar-nos informació, però no hem rebut res", confessa la regidora socialista, qui va avançar que el proper mes de setembre enviaran la nova proposta d'agència Tarragona als populars. Respecte els quasi sis mesos que fa que es parla de l'agència, Anton ha respost que "la proposta del PP era molt genèrica i, per això, hem estat buscant informació sobre com fer-ho perquè, administrativament, és un assumpte complicat". A més, recorda que quadrar les agendes dels regidors durant l'estiu tampoc és fàcil. En qualsevol cas, el partit d'Alejandro Fernández tampoc deixa entreveure que s'hagi espavilat tant després que, ell mateix, va alertar del perill de "desmembració de la marca Tarragona"

Un altre assumpte que es deriva de les negociacions és la quantitat de 6.000 euros; els diners necessaris per enregistrar la marca "agència Tarragona". Fonts consultades pel Circ asseguren que aquest un obstacle més dins de les negociacions, malgrat que Anton ho ha negat, tot recordant que la marca Tarragona està registrada des de fa més d'un segle.

Per últim, pel que fa a formació d'un grup de treball que revisi tot el Patrimoni de cara a l'examen que durà a terme la UNESCO el 2014, com també va defensar en una moció, també acceptada pel plenari, no n'ha transcendit res.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar