loader
menu

CIUTAT

La casa enfonsada al carrer Cavallers es convertirà en un hotel de luxe

Sergi Casado Ciutat divendres, 21 de desembre de 2012

La Part Alta de Tarragona tindrà un nou equipament hoteler de primer nivell. S'ubicarà al carrer Cavallers, en el mateix solar on hi havia la Casa Foixà, enfonsada el juliol passat. Els nou propietaris de l'immoble i l'Ajuntament ja han iniciat converses amb l'objectiu de modificar la qualificació urbanística del terreny, ja que, actualment només contempla usos residencials i l'objectiu és modificar-lo perquè s'hi pugui aixecar un hotel.

Una imatge del solar després de l'ensorrament de la Casa Foixà, el juliol passat. / circdetarragona.com

Una de les prioritats del nou projecte és que la façana de la Casa Foixà es restaurarà, ja que es tractava d'una casa documentada des del segle XIV i reconstruïda al XVII. A l'interior conservava un gran pati renaixentista. La façana va ser modificada probablement a mitjan segle XVIII, època a la qual pertany el portal i, segurament, les finestres, emmarcades amb pedra. També era destacable
la galeria de solana al costat de la torre. El consistori tarragoní veu amb bons ulls la idea i per això ja treballa colze a colze amb els propietaris perquè tot tiri endavant amb la màxima celeritat possible.

Tot i que encara no hi ha cap calendari per executar l'obra, el grup de propietaris, entre els quals hi ha l'ex regidor de CiU Raül Font, ja s'ha posat en contacte amb diversos grups d'assessors d'inversors per estudiar possibles fòrmules de finançament. En qualsevol cas, perquè s'hi construeixi l'equipament hoteler cal que el 51 per cent de les persones propietàries estiguin d'acord amb l'operació.

En qualsevol cas, la idea és transformar el solar enderrocat l'estiu passat en un gran hotel de primera línea. D'aquesta manera, el nucli antic de Tarragona passaria de no tenir cap hotel de primer nivell a tenir-ne dos. El primer, que es construïrà a Ca L'Ardiaca, al Pla de la Seu, hauria de començar a aixecar-se l'any vinent.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar