loader
menu

Els espavilats, a Tarragona, aparquen de franc

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dimarts, 03 de setembre de 2013

Encara és possible aparcar de franc al centre de Tarragona. I damunt d'una zona verda, i just davant d'un parquímetre. I davant mateix de les oficines de l'empresa d'Aparcaments Municipals. Com és possible? Doncs, senzillament, perquè la màquina no funciona i, per tant, no pot dispensar tiquets. Es tracta de la filera de places d'aparcament que hi al tram d'avinguda Catalunya més pròxim al portal del Roser, just davant del parc de Saavedra.

Aques és el tram d'avinguda Catalunya on es pot aparcar de franc. / circdetarragona.com

El parquímetre de referència, un dels nous, està aturat des de fa més d'un mes i la majoria dels conductors, espavilats o afortunats, que hi troben un lloc ja saben que l'estacionament els sortirà totalment gratis. De fet, el mateix agent de zona blava ens ha confirmat la mesura de gràcia dictaminada des de l'empresa que presideix la regidora Begoña Floria. "Com que no funciona, no cal que posis tiquet. No multarem", ha explicat l'agent amb total naturalitat.

Segons dades facilitades per l'empresa municipal, tan sols i ha dues màquines que estan apagades en tota la ciutat. El que no ha confirmat l'AMT és que al voltant s'hi pugui deixar el cotxe de franc, com sí passa a l'avinguda Catalunya. Tampoc ha confirmat quina és l'altra màquina aturada. Respecte als nous parquímetres que hi ha instal·lats al Francesc Bastos, però apagats, Aparcaments ha comunicat que s'hi estan penjant les dades dels vehicles residents, i que per la zona s'ha reforçat la presència d'agents per tal d'informar que, de moment, com que no es pot obtenir tiquet de la màquina més propera, no es posaran multes.

L'apagada dels dos parquímetres respon a causes diferents, però què passa si algú que aconsegueixi aparcar a l'avinguda Maria Cristina té el parquímetre de Saavedra més a prop? Quin és el criteri? Fins a quin tram de Maria Cristina arriba la impunitat? S'ha fixat algun cartell informatiu? I el greuge comparatiu amb els residents que ja paguen la seva quota?

Molts recursos presentats contra multes d'aquestes característiques difícilment prosperen. L'administració s'empara en el fet que a 200 metres hi havia una altra màquina i que l'obligació del conductor era la de trobar un parquímetre per complir amb les seves obligacions de civisme. I ara, què passaria? Servirien les paraules de l'agent de zona blava, que tranquil·litza l'usuari avisant-lo que pot deixar el cotxe tranquil, o se les enduria el vent?

Durant el mes d'agost, el ritme d'instal·lació ha estat més baix que en mesos anteriors. Segons l'AMT s'han colocat 12 màquines noves i que 90 més ja estan enllestides. AMT també ha informat que "seguint una directriu europea que serà d'aplicació a partir de 2014, el sistema per a pagament amb targetes de crèdit/dèbit ja esta homologat per a pagaments amb EMV. Es tracta d'un nou sistema que exigeixen les plataformes de targetes per poder seguir gaudint d'aquest servei."

D'altra banda, la reordenació de l'aparcament al barri Verge del Carme estarà llest aquesta mateixa setmana.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar