loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'hispanista Paul Preston inaugurarà el curs acadèmic de la URV

El Circ Ciutat > Ensenyament dijous, 05 de setembre de 2013

El reconegut hispanista anglès Paul Preston serà l’encarregat d’inaugurar el curs acadèmic 2013-14 a la Universitat Rovira i Virgili (URV), i ho farà amb una conferència que ha titulat: "L'anticatalanisme dels rebels militars: de la batalla de l'Ebre a l'ocupació total del país". Paul Preston és actualment director del Centre Cañada Blanch d'Estudis de l'Espanya Contemporània de la London School of Economics & Political Science, té una llarga trajectòria acadèmica i és un gran especialista en la Guerra Civil espanyola, del franquisme i la transició.

L'hispanista Paul Preston. /ritmosxxi.com

L’acte d’inauguració de curs es farà el divendres 13 de setembre a l’Aula Magna del campus Catalunya a les 11.30 hores.

Durant l’acte es faran diferents reconeixements a estudiants, professors i personal de la Universitat, a més de les intervencions del president del Consell Social, Anton Valero, d’Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del rector, Francesc Xavier Grau.


El dilluns 9 de setembre, inici de curs a la URV

La Universitat Rovira i Virgili enceta el nou curs 2013-14 amb una oferta acadèmica similar a la del curs passat, amb 39 estudis de grau, 49 màsters i 28 doctorats. La transformació dels estudis de 1er i 2on cicle ja s’ha completat i només s’inicien estudis de grau i de màster.

Els estudis de grau compten amb el nou Grau d'Antropologia i Evolució Humana (Universitat Rovira i Virgili-Universitat Oberta de Catalunya), a la Facultat de Lletres, i la doble titulació de Grau d'Educació Infantil i Educació Primària amb menció d'Anglès, a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia.

Dels màsters, destaca el nou Màster d'Enginyeria Industrial a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria i el Màster d'Advocacia a la Facultat de Ciències Jurídiques.

La previsió de la Universitat és tenir un nombre d’estudiants similar al curs anterior, uns 14.000 entre grau i postgrau (màsters i doctorats), un cop es coneguin els resultats de les PAU de setembre, que s’han fet aquesta setmana, i s’acabi el procés de matrícula.

La Universitat i els seus ensenyaments continuen tenint una demanda estable per part de l'estudiantat, i inicia el nou curs acadèmic amb una posició consolidada en la visibilitat científica, aconseguida pels seus investigadors, i en la relació amb el territori, tot i les restriccions pressupostàries dels últims anys.

El pressupost 2013, previst en prop de 106 milions d'euros, es va haver d'ajustar durant el curs en 1 milió d'euros per les restriccions dels pressupostos públics.

Centres adscrits a la URV

El Centre d'Estudis Superior d'Aviació (CESDA) a Reus, el Grau de Pilot Comercial i Operacions Aèries.

L'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) ofereix a Tortosa el Grau de Fisioteràpia i a Amposta el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. A la capital del Montsià disposa d'un nou espai que ha facilitat l'Ajuntament.

Obres als campus

Ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia. Aquest curs comença amb l'estrena del nou edifici d'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca, necessari per l'ampliació de tres a quatre anys dels estudis de Turisme i Geografia (Grau), i més endavant s'inaugurarà oficialment. La nova edificació afegeix 3.000 m2 als 2.500 m2 actuals, i connecta amb el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, formant un campus integrat. La inversió total, que ha comptat amb l'ajut de l'Ajuntament de Vila-seca, és de 5 milions d'euros.

Nous Centres de Recursos per l'Aprenentatge i la Investigació, CRAI's

Els CRAi's allotjen les biblioteques i ofereixen una carta de serveis als usuaris, estudiantat i professorat. Entre d'altres la factoria, de suport a l'elaboració de treballs docents i acadèmics amb les noves tecnologie; per a l'autoaprenentatge de llengües, espais de treball en grup i d'esbarjo, aules de formació i espais de silenci, a més del servei bibliotecari.

A Tarragona, el CRAI del campus Catalunya està en obres per ampliació, i està previst que acabin abans de finals d'any.

A Reus, la biblioteca del campus Bellissens i la de Medicina han ampliat instal·lacions i equipament i s'han convertit en CRAI's. Entren en funcionament ara, a principis de curs.

A la seu universitària del Baix Penedès (Coma-ruga, el Vendrell) continuen les obres i ampliació del CRAI. Van començar el març passat i l'equipament disposarà d'una superfície total de 483 m2.

Amb aquestes obres, l'any 2013 es completa el Pla dels CRAI's de campus i centres.

Urbanització del campus Bellissens

Continua endavant, amb retard previst sobre el projecte d'urbanització del campus, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Reus. Actualment es treballa en la zona del deganat, Mas Vila de Barberà, i està previst que les obres acabin al desembre. El projecte arquitectònic de la residència està fet.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar