loader
menu

Els ex dirigents de Catalunya Caixa, sota sospita

El Circ Ciutat > Mobilitat divendres, 06 de setembre de 2013

Els principals ex dirigents de Catalunya Caixa, sota sospita per haver-se embutxacat sous i indemnitzacions milionàries "en un entorn de greu crisi econòmica imperant en el país". L'ex president de l'entitat, Narcís Serra, el seu ex director general, Adolf Todó, i més d'una cinquantena de membres del consell d'administració han estat denunciats per la Fiscalia anticorrupció de Barcelona.

Una imatge de la manifestació dels empleats de Catalunya Caixa a Barcelona. /circdetarragona.com

Segons l'escrit del Fiscal Fernando Maldonado, durant les reunions del consell d'administració de l'entitat del 10 de gener i del 19 d'octubre de 2010 es van subscriure el fons de pensions, les assegurances, les pòlisses, i les indemnitzacions que van suposar, segons el fiscal, un delicte “d'administració deslleial”, després de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa, i Caixa Tarragona.

En la denúncia el Fiscal qualifica d’irresponsable la decisió i d’escandaloses les quantitats que els directius havien de percebre per la seva dimissió, i més en un entorn “d’una greu crisi econòmica imperant en el nostre país”. Adolf Todó va cobrar més de 4 milions d'euros durant el 2009, 2010 i 2011, mentre que Jaume Massana, que n'era el director adjunt, en va percebre més de 3. Al marge, les dietes per assistir als diferents consells d'administració.

En paral·lel, i a causa de la delicada situació econòmica de l'entitat (Catalunya Caixa), el Fons de Reordenació Bancària (FROB) va injectar 1.250 milions d'euros el 2010; 1.718 més el 2011, y més de 9.000 milions l'any 2012, amb la qual cosa el FROB constituia el 100% del capital.

En el text del Fiscal es fa esment d'alguna de les clàusules desorbitades i abusives en el contracte de Todó, com ara la prejubilació a partir dels 60 anys, per la qual cobraria el 90 per cent de la renda mensual (es va fixar en 600.000 euros) fins els 67 anys.

D'altra banda, segons ha publicat Tottarragona.cat, entre els denunciats es troben l’expresident de Caixa Tarragona, Gabriel Ferraté, els exconsellers, Maties Vives (ICV), Ignasi Carnicer (PSC), Pau Ricomà (representat sindical), Manuel Fuster (PSC), Miguel Àngel Lopez Mallol (PP), Jaume Antich, ex-alcalde socialista d’Ulldecona, Josep Maria Vallés ex-alcalde convergent de Riudoms, Francesc Farriol (CiU), Joan Carrera (UDC) i Joan Carles Boronat, ex-vicepresident de Caixa Tarragona.

D'altra banda, nombrosos empleats de l'entitat es van manifestar el passat 5 de setembre davant la seu central, a Barcelona, com a protesta per l'expedient de regulació d'ocupació anunciat, el qual podria afectar més de 2.000 treballadors.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar