loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La nova EOI de TGN podria quedar-se sense sala de professors i sala d'actes

Sergi Casado Ciutat > Ensenyament dimarts, 10 de setembre de 2013

La incertesa, el misteri i els rumors continuen inherents al futur de la nova Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. A dia d'avui, la comunitat educativa del centre continua sense saber, de manera oficial, la data de trasllat al nou edifici. Tot i que ja tenen tot el material empaquetat i llest per fer el trasllat a l'antiga fàbrica de licors Chartreuse, el web oficial del centre (www.eoitarragona.cat) anuncia que "l'inici de classes per a totes les EOIs és el dijous 19 de setembre, però com que l'EOI de Tarragona està pendent del trasllat, aneu consultant aquest apartat perquè tant aviat com hi hagi informació actualitzada, es publicarà en aquest mateix apartat."

Una imatge de la sala d'actes de l'EOI, a la tercera planta. / circdetarragona.com

En els darrers dies, a més, continua sonant el rumor de que la nova escola d'idiomes de Tarragona no disposarà de tot l'edifici remodelat. Fonts de la comunitat educativa del centre temen que la Generalitat es quedi tota la tercera planta; un fet que, a priori, deixaria la nova EOI tarragonina sense sala d'actes ni de professors, entre d'altres recintes. El professorat lamenta que això pugui passar, principalment perquè la previsió d'aules i d'espai que es va realitzar a principis d'estiu es va fer comptant amb tota la superfície renovada, que és d'uns 5.000 metres quadrats.

Segons ha pogut saber El Circ, malgrat que hi hagi un conveni signat entre l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat, fonts del Govern català asseguren que al darrere de l'acord no hi figurava les condicions de finançament. I actualment, amb els pressupostos prorrogats, la cosa s'entreveu complicada i feixuga. El trasllat de la Rambla Nova a la Part Baixa de la ciutat suposarà un gran dispensi per les arques autonòmiques, ja que es passarà dels 6.000 euros mensuals de lloguer als més de 30.000 pel nou edifici.

Actualment continuen les converses entre el consistori tarragoní i l'executiu català perquè els 430.000 euros anuals als que haurà de fer front l'empresa municipal d'Habitatge (SMHAUSA) haurien de ser retornats, fins el darrer cèntim, pel Govern català en base al conveni pactat entre les dues administracions. De moment, incertesa i el més preocupant és que, possiblement, el curs acadèmic de l'EOI tarragonina començarà amb retard tot i que l'edifici està llest des de fa mesos.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar