loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La TGN independentista exhibeix múscul en un Camp de Mart ple a vessar

Sergi Casado Ciutat > Política dimarts, 10 de setembre de 2013

L'Auditori del Camp de Mart ple, o el que és el mateix, més de 1.800 tarragonins i tarragonines, han demanat llibertat perquè el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, que no és altre que la independència. Amb bon criteri, l'Assemblea Nacional, Òmnium Cultural del Tarragonès i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), els organitzadors, van decidir canviar l'escenari (inicialment estava previst fer-ho al teatre Metropol) i traslladar-se al Camp de Mart per temor a que el recinte es quedés petit.ç

Una imatge de l'acte. /circdetarragona.com

Una imatge de l'acte. /circdetarragona.com

Una imatge de l'acte. /circdetarragona.com

Una imatge de l'acte. /circdetarragona.com

Una imatge de l'acte. /circdetarragona.com

Clica AQUÍ per veure un vídeo amb cants d'independència dels assistents a l'acte.

Sense ser un míting a l'ús, i sense estar en campanya electoral, l'acte, presidit per una enorme estelada, ha acabat semblant-ho, malgrat que cap de les intervencions provingués d'un polític en actiu, excepte l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu. Tot i que les peticions i els anuncis han estat diferents, en el fons, s'ha demanat una Catalunya lliure i que tingui el poder de poder decidir. Els camins per arribar-hi, però, també han estat diversos en cadascun dels parlaments.

N'hi ha que han optat directament per exigir la independència directament i sense embuts, com l'ex vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira o el metge Xavier Allué. La crida a participar en la Via Catalana de la Diada ha estat, òbviament, un dels missatges repetits i reiterats, i fins i tot, el portaveu de l'ANC Tarragona, Albert Cortés, ha volgut matisar que "la cadena humana és per la independència perquè hi ha algú que encara no ho té clar".

Sense dir-ho explícitament, un dels parlamentaris més il·lustres, l'ex alcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal, ha declarat clarament el seu desig d'un nou estat català, capaç de prendre les seves pròpies decisions: "Encara tindré l'oportunitat de veure allò que he deseitjat durant molts anys. El dret que es reclama és natural perquè no té cap recorregut ni jurídic ni legal, és natural". Nadal també ha enviat un encàrrec a l'alcalde Ballesteros (PSC): "Em produeix una decepció i tristesa important no veure el meu Ajuntament donant suport al dret a decidir". Es referia, indirectament, a que el juliol passat, el ple del consistori tarragoní, gràcies als vots del PSC i el PP, va tombar una moció de CiU en què es demanava l'adhesió al Pacte Nacional del Dret a Decidir.

Cap representant del PSC a Tarragona ha assistit a l'acte. La portaveu del grup municipal de CiU, Victòria Forns, junt amb diversos companys de bancada al consistori sí han estat en primera fila. El futur candidat d'ERC, Pau Ricomà, també ha vist l'acte des de la segona fila. La diputada per Tarragona d'ICV-EUiA Hortènsia Grau també hi era.

El líder del Partit Popular, Alejandro Fernández, o millor dit, el seu nom ha aparegut durant l'acte. La presidenta d'Òmnium Cultural, Rosa Maria Codines, va instar a que l'endemà de la Cadena Humana "seguim fent via" cap al procés de sobirania i va qualificar el tarragonisme del polític del PP com a "tronat i provincià". Els Pets, des de la distància, també ha llençat pedres a la teulada del popular. Cap membre de la banda no s'hi ha pogut desplaçar i la nota ha estat llegida pel periodista de Vila-seca Xavier Graset, qui ha presentat l'acte junt amb l'actriu tarragonina Agnès Busquets.

Després d'explicar l'origen de la paraula botifler, l'actor Oriol Grau ha denunciat que els dos tipus de catalans que no volen la independència són aquests i els oligarques, com fa 300 anys. Pujant de to, per a l'escriptor Magí Sunyer, "el neofalangisme ens vol reduir a la misèria. La llibertat només és possible amb la independència". L'alcalde montblanquí, representant a Tarragona de l'Associació de Municipis per la independència (AMI), ha reivindicat "la Catalunya del sud" i ha fet una crida als barris de la ciutat perquè participin en la cadena.

L'encarregat de tancar l'acte ha estat Carod-Rovira. Acompanyant el seu discurs amb un reguitzell d'efemèrides que es compleixen avui, 10 de setembre, ha començat recordant que a la resta de l'estat espanyol "no els fa por la pregunta, sinó la resposta, i Tarragona no té por". També ha deixat clar que "no els demanarem que ens estimin. Els demanarem que deixin de fastiguejar-nos". Carod també ha respost les afirmacions d'Alejandro Fernández: "Tarragona no és provinciana ni provincial". L'empatia que genera encara l'ex líder d'ERC va fer aixecar l'auditori tarragoní, just abans de cantar plegats "Els Segadors". A més a més, l'acte també ha comptat amb la música dels Grallers La Virolla, Josep Romeu, Els Sacaires i Roger Bagès.

Aquí us deixem el llistat dels participants en l'acte "Tarragona decideix": la metge Xavier Allué; l'exrector de la URV, Lluís Arola; el responsable del capítol de la Catedral, Miquel Barbarà; la historiadora Montserrat Duch; el president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Albert Grau; l’escriptor Magí Sunyer; el doctor Joan Martí Castell, primer Rector de la URV; Francesc Roig Queralt, Director de Càritas a Tarragona; l'actor Oriol Grau; la periodista Núria Solé; l'actriu Agnès Busquets; el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

També l'ex alcalde Joan Miquel Nadal; l'ex president de la Diputació de Tarragona Josep Gomis; els representats dels sindicats CC.OO, Jaume Pros, i UGT, Jordi Salvador; Maties Vives Marc, ex diputat; l’activista polític Josep Sementé; Enric Seritjol , President de la Colla dels Xiquets de Tarragona; Lluís Montfort, president de la Colla dels Xiquets del Serrallo; Francesc Xammar, ex President de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona; l'actriu Mercè Rovira i els ex-presidents d’Òmnium Cultural Tarragonès i Josep-Lluís Carod-Rovira, ex Conseller en Cap i Vicepresident del Govern de la Generalitat, entre altres.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar