loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Què van dir els polítics tarragonins a la xarxa sobre la Via Catalana?

El Circ Ciutat > Política dimecres, 11 de setembre de 2013

Les xarxes socials, principalment Twitter i Facebook, han esdevingut un dels canals principals a través dels quals tots els participants a la Via Catalana han expressat les seves sensacions. Els representants polítics tarragonins, però, han estat molt poc actius, en termes generals. Dels quatre grups de l'Ajuntament, únicament alguns regidors de Convergència i Unió han fet algunes piulades des del seu perfil de twitter.

L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, no ha fet cap menció de la cadena humana, i tan sols s'ha limitat a penjar-ne un, a les 10 del matí, sobre el discurs que ha llegit davant del bust de l'expresident de Xile Salvador Allende, al Camp de Mart. Cap regidor més, des del perfil personal, no ha fet penjar res sobre la Via. Qui sí ha penjat diversos posts ha estat el Diputat pel PSC Xavier Sabaté, un dels polítics tarragonins que més utilitza aquest canal. Felicita als participants de la manifestació (i també de la Diada) i recorda que "tots hem de prendre nota del profund malestar nacional i social que comparteixo".

La política de més rang dins del consistori tarragoní que ha donat el seu punt de vista sobre la Via Catalana ha estat la portaveu de CiU, Victòria Forns, i amb contundència: "Què vol aquesta tropa? Un nou estat d'Europa. Què vol aquesta gent? Catalunya independent. En total, la també diputada ha realitzat 13 tuits durant la celebració de la Via. Òscar Busquets, Robert Vendrell i Xavier Quintana (aquest últim al seu perfil de Facebook) també han fet aportacions. El Delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Quim Nin, també ha pres part en la cadena humana, però no penja res al seu twitter des de fa dos anys i mig. En canvi, al seu facebook, sí ha fet diverses aportacions. Cites de Gandhi i Sèneca, imatges de la via al seu pas per la rambla Nova, així com un post institucional al seu blog.

El diputat Jordi Jané no penja res al twitter des d'octubre de l'any passat.

Del PP tampoc ningú no ha fet cap referència explícita a la xarxa. El perfil d'Alejandro Fernández acumula pols perquè no s'utilitza des de les municipals de 2011. Al facebook, que és on s'expressa habitualment, tampoc cap menció sobre la Diada ni la Via Catalana. La portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, també ha estat totalment inactiva a les xarxes durant tot el dia. En canvi, la diputada per Tarragona al Parlament, Hortènsia Grau, ubicada al tram 221, a Bonavista, ha penjat al seu compte de twitter: "#vulldecidirho tot amb companys de la PAH" (Plataforma d'afectats per la hipoteca).

El seu homòleg a Ciutadans, Matías Alonso, tampoc s'ha prodigat en excés, i a més, només s'ha dedicat a llençar dards enverinats. L'ultim tuit d'Alonso (abans de les 21.30 de la nit) era un retuit de que l'etiqueta (o hastag) #somespanya ja era trending topic mundial, que és l'expressió que s'utilitza per saber quin dels hastags es mou més a la xarxa. Fins i tot, alguns usuaris de Twitter han fet circular un cert boicot cap a les diferents etiquetes que s'han utilitzat per fer piulades sobre la via, com ara #viacatalana.

A Esquerra Republicana, el futur cap de llista a l'alcaldia, Pau Ricomà ha aconsellat als autors de l'atac falangista a la seu de la Generalitat de Madrid que es prenguin un "relaxing cup of cafe con leche". L'ex diputat i ex regidor Sergi de los Rios també ha estat pràcticament inactiu a twitter perquè només ha repiulat un comentari de Carod-Rovira. Precisament, l'ex vicepresident català amb ERC, ara inactiu de manera oficial, però amb ganes d'alçar la veu, ha estat el més participatiu amb més d'una dotzena de piulades.

Per últim, l'últim cap de llista de Solidaritat per Tarragona a les autonòmiques, Albert Pereira, també s'ha referit a l'atac de Madrid: "Les forces de seguretat espanyoles més preocupades dels manifestants pacífics de Vinaròs que dels falangistes violents a Madrid".

La notícia ha estat redactada abans que transcendissin els aldarulls dins de la seu de la Generalitat a Madrid.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar