loader
menu

CIUTAT

La fusió d'empreses municipals provoca lluites internes al PSC i CiU

Sergi Casado Ciutat diumenge, 23 de desembre de 2012

La fusió de cinc de les sis empreses íntegrament municipals de Tarragona en una Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) per l'any que ve està provocant lluites, disputes i discussions internes dins del PSC i CiU, mentre que en el sí del @PP regna la tranquil·litat. Actualment, hi ha un total de 55 persones, entre polítics, militants i gent afí a les diferents formacions polítiques que ocupen cadira als diferents consells d'administració.

Foto de família de tots els regidors de l'Ajuntament abans del plenari de divendres, l'últim de l'any. / circdetarragona.com

Amb la reestructuració, de 55 membres als consells es passarà a tan sols 19. Això provocarà una dràstica reducció de personal i, de retruc, també de remuneració per cada assistència a les diferents reunions de l'empresa de transports (EMT), d'Aparcaments (AMT), Desenvolupament Econòmic (EMDE), Mitjans de comunicació (EMMCT) i d'Habitatge (SMHAUSA). Per això, durant aquests dies, tant el PSC, CiU com PP estan decidint qui els representarà en el futur gran consell d'administració, un cop la fusió esdevingui ferma. On hi ha més friccions és dins del PSC i @CiU.

Si fins ara, cadascun dels membres dels diferents consells s'emportava uns 100 euros per trobada, les remuneracions per cada assistència al gran consell de l'Agrupació d'Interès Econòmic seran molt superiors. Es parla de que per cada reunió es podrien percebre fins a 400 euros (bruts), i atès que caldrà tractar assumptes de les cinc empreses fusionades, la periodicitat serà molt superior a l'actual, que era d'unes quatre reunions anuals. A partir d'ara, es podria doblar.

En espera que es faci pública la composició del gran consell de l'AIE, la gerència recaurà en l'actual màxim responsable de l'empresa d'Habitatge, Jordi Dies. La presidència serà per al regidor d'Hisenda, Pau Pérez, i les quatre vicepresidències les ocuparien els presidents actuals: @Begoña Floria (Aparcaments i Transports), @Pere Valls (Mitjans de Comunicació), Xavier Tarrés (Habitatge) i Javier Villamayor (EMDE). Tots ells del Partit dels Socialistes.

Pel que fa a la proporció de representants, el PSC seguirà estant en minoria, tal com ho està actualment en les cinc empreses que es fusionaran, i CiU i PP continuaran tenint majoria per decidir. La novetat és que @ICV-EUiA, que va refusar cadires als consells d'Aparcaments, Mitjans de comunicació i Desenvolupament Econòmic, podria tenir-ne alguna.

Aquesta és la composició actual de les cinc empreses municipals que seran fusionades:

EMT:

PSC: @Begoña Floria (presidenta) @Mario Burzuri, Dionisio de la Varga, Ana Santos i Francisco Domínguez

PP: @Jordi Roca, Lluís Pagès i Miguel Ángel Quílez.

CiU: Cristina Moragas, Josep Maria Vargas i Francisco Morcillo.

EMMCT:

PSC: @Pere Valls (president), Carme Crespo (vice presidenta), Eduard Garcia Castells, Juan Carlos Vidal i @Alejandro Caballero.

PP: @Judith Heras, Maria Isabel Megueruelas i Pablo Arias.

CiU: @Maribel Rubio, @Toni Vera i Carlos Calderón.

SMHAUSA (empresa d'Habitatge)

PSC: Xavier Tarrés (president), Victòria Pelegrín (vice presidenta), Natividad Fernández, Ivana Martínez i Sandra Ramos.

PP: @Josep Acero, Pelayo Rodríguez i Lluís López.

CiU: Francesc Olivé, Juan Jesús González i Antoni Sampol.

AMT (empresa d'aparcaments)

PSC: @Begoña Floria (presidenta), Eric Bennman (vice president), Luis Quesada i @Mariano Pescador.

PP: Eusebio Cortés, Josep Maria Estil·les i Antonio Fortuny.

CiU: @Fede Adán, @Rosalia Juancomartí i Tòful Solichero.

EMDE (empresa de desenvolupament econòmic)

PSC: Javi Villamayor (president), Patrícia Anton (vice presidenta), Máximo Cuentra i Roser Recasens.

PP: @Judit Heras, Pilar Juárez, i Enrique Bilbao.

CiU: @Òscar Busquets, Xavier Figueras i Pedro Álvarez.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar