loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Tronada dóna pas a 10 dies de festa: Visca Santa Tecla!

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 14 de setembre de 2013

La Tronada ha servit perquè les festes de Santa Tecla arrenquin de manera oficial. Com ja és tradició, en l'acte previ a la sala d'actes de l'Ajuntament s'ha homenatjat el Perpetuador d'enguany; un guardó que enguany ha estat per Josep Maria Llort, a títol pòstum. Llort va ser maquillador i perruquer professional i va treballar en els gegants, negritos, nanos, bèsties i fins i tot en els Reis d’Orient.

Foto de família dels Teclers d'Honor. / tarragona.cat

La Tronada. / circdetarragona.com

Alguns dels teclers homenatjats. / circdetarragona.com

També s'ha reconegut als Teclers d'Honor, persones que acumulen 25 anys col·laborant i treballant en alguna entitat o acte de les festes. Els Teclers d'Honor de 2013 han estat els següents:

-José Javier Muniain Diaz de Cerio, Ricard Boronat i Josep Rovira, aliguers de referència amb més d’un quart de segle de trajectòria.

-Joan Boada, músic de la Banda Unió Musical.

-Joan Carles Gil, del Ball de Gitanes.

-Mariona Prunera, Montserrat Llorach, Josep Martí Callau, Carme Badia, Xavier Manchobas i Gustavo García Mellado, de l’Esbart Santa Tecla.

-José Javier Muniain Diaz de Cerio, Ricard Boronat i Josep Rovira, aliguers de referència amb més d’un quart de segle de trajectòria.

-Joan Boada, músic de la Banda Unió Musical.

-Lluís Calduch, per la seva tasca al Retaule de Santa Tecla.

-Jordi Sentís, casteller de la Jove des de 1981 i actual cap de colla.

-Txema Gavaldà, Joan Garcia Margol i Rosa Maria Parisi, membres del Ball de Diables des de fa més de 25 anys.

-Antonieta Massoni, Neus Guerra i Toni Guerra, grallers del grup l’Alfàbrega, dansaires i castellers des dels anys 80.

-Josep Caparrós Galindo “Garrutxero”, Josep Maria Sabaté Bosch, Isaac Herrera, Jordi Mallol Vicens “Cagueta” i Lluis Marsal Roig “Beta”, castellers dels Xiquets del Serrallo des de la seva fundació.

En acabar, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha saludat els tarragonins i tarragonines des del balcó de l'Ajuntament. Al crit de Visca Tarragona i Visca Santa Tecla, el batlle, ha encès la metxa que ha donat inici a la Tronada. Santa Tecla ja és aquí.

Clica AQUÍ per veure un vídeo durant l'homenatge als Teclers d'Honor.

Pots seguir tota la programació de les festes de Santa Tecla amb l'app del Circdelacultura.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar