loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Els últims de la Peonada, sense avituallament i "convidats" a fer trampa

Sergi Casado Cultura diumenge, 15 de setembre de 2013

Més enllà de la vessant popular i festiva de la 34ena edició de la Peonada de Santa Tecla, la prova també ha acabat pecant de falta de previsió i d'organització irregular. Tot i que a l'hora de fer la inscripció, des del Patronat d'Esports, en cap moment es prohibeix la participació de famílies amb carros de nen, amb gossos i de gent que vulgui fer la cursa a peu, moltes d'aquestes persones s'han quedat sense avituallament, i el que és pitjor, se'ls ha convidat a fer trampa. També, els últims han rebut una samarreta commemorativa de la cursa sense serigrafia.

Una imatge de la 34ena Peonada de Santa Tecla. /mar cirera

Una imatge de la 34ena Peonada de Santa Tecla. /mar cirera

Una imatge de la 34ena Peonada de Santa Tecla. /mar cirera

Una imatge de la 34ena Peonada de Santa Tecla. /mar cirera

Tant a la rambla Nova com a la Via Augusta, els mateixos voluntaris instaven els participants més endarrerits -lògic, si s'hi han inscrit per fer el recorregut a peu- a que agafessin dreceres perquè estaven entorpint el trànsit. Això s'ha produït principalment a la Via Augusta, un dels trams de la Peonada, en la que els conductors de les motos voluntàries insistien, reiteradament, que s'accelerés el ritme.

Fruit d'això, alguns dels inscrits, i que, com tothom, havien pagat religiosament la quota de cinc euros, s'han "menjat" més d'un quilòmetre de recorregut. Concretament el que va des de l'hotel Astari fins al començament de l'aparcament del Miracle.

En acabar i creuar la línea d'arribada, molts dels que havien optat per fer la Peonada a peu, a més, s'han quedat sense bossa d'avituallament. Des de l'organització lamenten que hi hagi gent que s'ha sentit "ofesa" i asseguren que calia "minimitzar el tallament de carrers", confessa el gerent del Patronat Municipal d'Esports, Ramon Cuadrat, qui també assenyala que, de cara a l'any vinent, ja s'especificarà que la Peonada s'ha de fer corrent. A més, quan per megafonia s'ha lamentat que "una vintena de persones" s'haguessin quedat sense bossa d'avituallament, alguns dels participants els ha dedicat una xiulada de desaprovació.

Respecte la falta d'avituallament per als últims, des del Patronat, expliquen que hi ha gent que s'ha colat sense dorsal, i que, algunes bosses s'havien quedat oblidades sota unes caixes. En qualsevol, Cuadrat es mostra satisfet perquè la participació ha superat les 1.200 persones.

Pel que fa a la cursa, la guanyadora ha estat Mireia Sosa.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar