loader
menu

CIUTAT

Cas Jaume I: més demandes que cotxes

Sergi Casado Ciutat dilluns, 24 de desembre de 2012

La investigació de l'escàndol en la gestió del pàrquing Jaume I continua. Paral·lelament a les actuacions que ha vingut fent l'Ajuntament de Tarragona per accelerar el procés de creació del nou aparcament convencional, la justícia també fa les seves. La darrera té com a protagonista l'empresa d'enginyeria Àgora Europe, l'encarregada d'elaborar un pla de viabilitat de la instal·lació de l'abril a l'agost de 2008.

Una imatge de la porta de sortida de l'aparcament Jaume I. / circdetarragona.com

En compliment d'una diligència del magistrat del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona, Antoni Gambón, els Mossos d'Esquadra , es van presentar a la seu d'aquesta empresa de Barcelona, per tal de fer entrega als seus responsables d'una citació oficial perquè declarin, en qualitat de testimonis, el proper 14 de gener de l'any que ve al jutjat tarragoní.

A instàncies del magistrat encarregat del cas, agents de l'Àrea Bàsica de Protecció (ABP) Eixample de la policia autonòmica buscaven documents, notes, pressupostos i totes les dades referents a l'estudi que va realitzar Àgora Europe per al consistori tarragoní, en el qual s'afirmava, entre d'altres aspectes, que el pàrquing robotitzat podria ser viable si s'introduien millores, però això suposaria haver de reduir a més de la meitat les 600 places previstes i haver de gastar entre 5,6 i 7,3 milions d'euros més per completar el projecte, que ja n'havia costat 27,5 i del qual només se n'havia executat un 35%. Davant aquests i altres condicionants l'Ajuntament va apostar per un pàrquing convencional. Precisament, cap empresa s'ha presentat al concurs convocat per l'Ajuntament.

Segons s'explica en la providència del jutge, amb data 5 de desembre d'enguany, a la qual ha tingut accés CIRCDETARRAGONA.COM, des de l'enginyeria van assegurar que desconeixien l'assumpte pel qual els reclama el jutge i, textualment, van demanar "que es posi el jutge en contacte amb nosaltres". Per aquest motiu, la citació no va poder ser entregada, tal com es desprèn de l'informe del jutge.

Fruit de la negativa inicial del responsable de l'enginyeria a col·laborar, el jutjat hi va contactar per telèfon, però el desenteniment d'Àgora es va repetir. Des de l'enginyeria s'afirma textualment: "Som una empresa amb molta feina i no ens va bé anar a declarar com a testimonis en una causa que desconeixem". L'enginyeria, a més, especifica que no els sembla que sigui el jutjat qui contacti amb ells, sinó que hauria de ser el client, és a dir, qui ha interposat la demanda. Aquest és "Veu Ciutadana", una associació de Tarragona que reclama transparència en la gestió del Jaume I des de 2002, l'any que es va licitar l'obra.

En aquest assumpte en concret, Veu Ciutadana vol saber què va costar l'estudi i com es va finançar i com ha quedat l'interior del pàrquing que hi ha a la plaça de l'Escorxador. De fet, aquest col·lectiu qüestiona les pràctiques del consistori tarragoní des de 2002, encara amb l'alcalde Joan Miquel Nadal, quan es va començar a construir l'aparcament, i té el convenciment clar de no aturar-se fins aclarir on han anat a parar almenys 18 milions d'euros dels prop de 30 que ja s'han invertit en un equipament que encara no funciona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar