loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El Subdelegat del Govern fa balanç del 2012

Sergi Casado Ciutat dilluns, 24 de desembre de 2012

El Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha fet balanç de l'any que és a punt d'acabar, fent un repàs de la situació econòmica i política, així com de la tasca duta a terme per la Subdelegació:

"Si ens centrem en el tema de la situació econòmica les xifres no permeten, de cap de les maneres, donar un missatge optimista. La província de Tarragona compta amb més de 70 mil aturats i això, es miri com es miri, és una mala notícia. No obstant, hi ha motius per l’esperança. El Govern que represento a la província de Tarragona ha tingut la valentia de posar ordre en una situació que estava a un pas d’acabar amb la viabilitat econòmica i financera del nostre país, d’Espanya: els problemes del sector financer.

La mala salut de moltes de les nostres caixes, i el fet que no s’encarés amb valentia aquest problema quan era menys costós fer-ho, va fer que el Govern al que represento hagués de prendre la decisió d’acudir a la solidaritat dels altres membres de la Unió Europea. Solidaritat que el Govern d’Espanya no només ha rebut sinó que ha exercit recolzant les peticions d’ajuda de països com Grècia, Irlanda i Portugal i altres que s’han vist sacsejats per la tempesta econòmica que descarrega sobre la Unió Europea. El conegut com a rescat financer és el primer pas per encarar el problema de l’atur: sense crèdit no hi ha emprenedors i sense emprenedors no es creen llocs de treball.

La situació política a la província de Tarragona és molt estable, notícia positiva per encarar la situació de crisi econòmica que patim. Els funcionaris dels diferents nivells administratius presents a la província han demostrat el seu ferm compromís amb el servei públic de qualitat assumint els dolorosos sacrificis que han hagut de fer per contribuir a la sortida de la crisi. Diferents ajuntaments de les nostres capitals comarcals han demostrat una gran vocació de servei públic, fugint de consignes ideològiques, i han cercat la cooperació entre administracions, exigint quan havien d’exigir i cedint quan havien de cedir. La ciutadania reclama unitat i, tot i consignes ideològiques, aquesta unitat s’ha donat.

Per últim, parlaré de la Subdelegació, l’organisme del Govern d’Espanya que tinc l’orgull d’encapçalar. En poc més de 30 dies, farà un any que vaig ser nomenat Subdelegat del Govern d’Espanya a la província de Tarragona. Són molts els temes que han arribat a la meva taula en aquests 365 dies: l’A-27, que acumula, és just reconèixer-ho, un retard considerable però que continua caminant, al ritme que permet la crisi que patim; la T-11, que l’any vinent podrem donar definitivament per tancada; el Corredor del Mediterrani que, com va dir Galileu, tot i el que passa, es mou; etc. No obstant, també són molts els passos que hem donat en aquest any. Passos en direcció a la sortida de la crisi, el principal objectiu del Govern que represento, i que s’han donat amb el suport dels funcionaris del Govern d’Espanya presents a

Tarragona: pagament de les expropiacions pendents per l’A7, A27 i altres carreteres; pagament de 180 milions d’euros de factures pendents de proveïdors dels consistoris de la província; aprovació del permís d’exportació de ramat viu des del Port de Tarragona, que situa al nostre port com la porta de sortida al món de bona part del ramat dels agricultors catalans i espanyols; les obres de restauració de la Catedral de Tarragona; la finalització enguany de les obres del passeig fluvial de Tortosa; les obres de descontaminació de l’embassament de Flix, una iniciativa que compta amb la col•laboració de la Unió Europea, etc.

Hem volgut, també, des de la meva incorporació al càrrec, recordar que la Subdelegació del Govern d’Espanya a Tarragona està present a la província i està oberta a tot aquell tarragoní o tarragonina que necessiti l’ajuda de l’administració.

Només em resta desitjar-vos un Bon Nadal i un Feliç Any Nou".


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar