loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Blancanieves de Berger arriba al Teatre Tarragona

Iris C. Lago Cultura i patrimoni dissabte, 21 de setembre de 2013

Els tarragonins van poder veure cinema en pantalla gran sense haver de sortir de la ciutat. Si aquest ja és un fet excepcional, cal afegir-hi que la pel·lícula que es projectava al Teatre Tarragona era la més premiada dels darrers Goya, Blancanieves, i que va assistir a l’acte la seva pròpia protagonista, la Macarena García. I com que Santa Rita estava de bones, l’entrada era de franc, previ pas per les taquilles del Metropol.

Tot plegat ho debem a una iniciativa de Gas Natural Fenosa, que amb l’ànim de promoure el cinema ha ofert projeccions de diferents films del darrer any a ciutats petites sense sala de cinema, entre les quals es troba Tarragona (almenys fins que els Yelmo de Parc Central estiguin a punt).

En arribar al tram de Rambla del Teatre Tarragona, el primer que es podia veure era una aglomeració al voltant d’un cartell que deia “crispetes de franc”. La condició per obtenir-les: fer click a “m’agrada” a la pàgina oficial de Gas Natural Fenosa. Les senyores sense smartphone giraven cua decebudes i algun antisistema comentava que no valia la pena renunciar als seus principis per unes crispetes.

Un cop dins el hall del teatre, grups de gent intentaven fer-se fotografies amb l’estrella de la nit, la Macarena Garcia. L’actriu venia en substitució de Pablo Berger, el director de la pel·lícula i qui l’havia de presentar segons el programa de l’acte. La Macarena va mostrar una gran amabilitat i simpatia i es va fotografiar amb tot aquell que li ho va demanar, sense deixar de lluir un gran somriure.

El Circ va poder parlar amb ella, i ens va explicar que una iniciativa com aquesta “és molt necessària, especialment en el moment difícil que estem vivint”, i que aquest “potser és el moment de buscar noves alternatives” per promoure el cinema i posar-lo a l’abast de tothom. Segons ens va explicar, amb un riure nerviós davant les mirades dels qui estaven atents a la nostra petita conversa, l’actriu pensa que no hem de deixar de banda el cinema malgrat la situació de crisi actual i que “veure una història bonica sempre t’enriqueix” i és important per “oblidar les preocupacions quotidianes”. En aquest punt, l’hora de la projecció havia arribat i la Macarena es va acomiadar de El Circ per ocupar el seu seient a l’interior del teatre.

La presentació de la pel·lícula va anar a càrrec de Xavier García-Puerto, director del Festival Rec, qui va aprofitar per anunciar que enguany Tarragona tornarà a tenir festival de cinema entre el 4 i el 8 de desembre, posant així el colofó a una tarda plenament dedicada a promoure el setè art entre els tarragonins. García-Puerto va convidar a la protagonista del film a pujar a l’escenari i li va fer unes preguntes.

La Macarena va assegurar que el fet de rodar una pel·lícula muda no va suposar un problema, sinó més aviat el contrari, perquè de vegades costa parlar davant la càmera; “no trobava a faltar les paraules”, va dir. Per Macarena, Blancanieves és “de les coses més importants i boniques que m’han passat en la vida”. L’actriu va aprofitar per agrair al públic la seva presència, a Berger la seva feina amb la pel·lícula i a Gas Natural Fenosa la seva iniciativa en moments difícils per al cinema com aquests.

Després, es va passar a la projecció de la pel·lícula, que es va veure interrompuda durant uns minuts a causa d’un problema tècnic. Malgrat aquest petit incident, el públic que omplia el Teatre Tarragona va semblar gaudir molt la pel·lícula, durant la qual no van faltar comentaris en veu baixa i riures ofegats. Els tarragonins van poder gaudir d’un llargmetratge en blanc i negre i mut precisament en el mateix espai en què, cent anys enrere i sota un altre nom, es van començar a projectar films d’aquestes característiques. Amb aquesta iniciativa, el cinema ha tornat per uns instants als seus origens com a mitjà de masses, obert a tothom. I ens ha deixat sense paraules... però no les trobem a faltar.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar